• 瀏覽: 38,756
  • 回覆: 84
引用:
原帖由 ibmha6 於 2017-12-21 09:36 PM 發表

重有就係而家香港人係大陸買樓係冇得貸款架,叫你攞多D資料你又吾聽
我朋友上幾個月先買左,就快收樓了。你個agent 老點你,係咪你壓人佣,態度差,所以不做你生意咋!

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-12-21 10:31 PM 發表

但東莞樓有限購........
另外如買二手,舊樓銀行估唔足價,就算你做到按揭,成數都唔高.........
要批貸要有本地工作證明,內地銀行流水..........
現在做假流水基本唔會批到..........

你幾耐無上去?
外地人如 ...
港人無人脈,就當然難!

但新移民不同,上面大把人幫手搞掂!合法的!特別現在方便港人工作居住,只是看你有無錢買!

無錢的話,買二十平的單身狗公寓你都買唔起!

引用:
原帖由 得閒看看 於 2017-12-21 11:15 AM 發表

1998年買?應該唔止升double啩?
應該分分鐘十倍升幅啦!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-22 12:26 AM 發表

港人無人脈,就當然難!

但新移民不同,上面大把人幫手搞掂!合法的!特別現在方便港人工作居住,只是看你有無錢買!

都係個句,唔知你幾耐無上過去~~

有錢係乜都得,有錢仲咁麻煩搞乜鬼按揭?一炮過啦........
而家基本新樓開盤,一炮過既一條隊,搞按揭既一條隊.........

以前東莞樓,起完出黎,發展商鬼唔望班港人一棟棟掃唒佢.........
現在?你以為一條港燦爭得贏內地人?

四大阿爺銀行渣正唒黎做無得玩假~~
除非你正正常常大陸工作大陸戶口流水資料齊唒章,或係老婆係內地人.......
有d樓盤有指定合作銀行受香港文件就不在此限........

你以為比錢中介╱樓盤銷售╱所謂“熟人“,有得幫造文件走後門?有,你比錢人地賺人地唔收咩,唔通你信佢地講包批貸款咁白痴?........
不過就的確唔會有咩事,因為唔批都係直接ban走你算.........

人脈?你識銀行行長定國家主席?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-22 12:20 AM 發表

我朋友上幾個月先買左,就快收樓了。你個agent 老點你,係咪你壓人佣,態度差,所以不做你生意咋!
你肯定你朋友香港人有貸款?買邊個小區,你up得出嗎?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-22 12:26 AM 發表

港人無人脈,就當然難!

你咪九up啦,佢比首期用內地親戚

引用:

港人無人脈,就當然難!

你咪九up啦,你朋友用內地親戚名義去買就可以貸款,你咪九Up當秘笈,98年到而家先升一倍你都up得出

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-20 10:28 PM 發表
口就話大陸不知幾好,但又反對子女買大陸樓,慌死買左,自己要返上大陸住,究竟驚大陸d乜?
近香港果幾個熱門樓盤都修針對香港人。香港人已經買咗好多大陸樓當度假屋,成日返上去啦!亦有好多港人响大陸成家立室生下單非兒童。咁叫做驚咩?唔通上去買樓,同生仔嘅唔係五毛而係黃屍?

引用:
原帖由 得閒看看 於 2017-12-21 11:15 AM 發表

1998年買?應該唔止升double啩?
師兄你咁踢爆人呀
佢咪話上去買樓
搞不好又是回鄉卡都冇個批

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-20 10:28 PM 發表
口就話大陸不知幾好,但又反對子女買大陸樓,慌死買左,自己要返上大陸住,究竟驚大陸d乜?
我反而看見黃絲買大陸樓賺了幾個開。 看來口裡說不身體卻很誠實。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-20 22:28 發表
你話人地,又唔見你呢挺英國海外遺民去英國買樓?

引用:
原帖由 ibmha6 於 2017-12-21 21:34 發表

咁你阿媽層樓係吾係係南極大陸姐
CHing, 佢呀媽唔係中國人,你唔好笑佢啦

引用:
原帖由 貓男 於 2017-12-22 11:05 AM 發表

CHing, 佢呀媽唔係中國人,你唔好笑佢啦
佢吾怕笑架,因為佢面皮實在太厚啦

咁hi無聊嘅帖,連討論嘅價值都無

引用:
原帖由 貓男 於 2017-12-22 11:04 AM 發表

你話人地,又唔見你呢挺英國海外遺民去英國買樓?
大把有真港人去日泰英買,不用我撐。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]