• 瀏覽: 13,732
  • 回覆: 103
用錢買服務,合理噃。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-12-20 01:33 PM 發表

笑死啦,咁講法。。。
想做醫生嘅,在中學未讀當醫科,
就不可以去大學讀醫。。。。
你可以睇下有幾多個醫生中學年代冇讀chem/bio先再講

創意產業,不離手續費!
怪不得香港電影一直低迷
D錢收埋都係私人落袋

引用:
原帖由 fkylai 於 2017-12-20 18:41 發表

你可以睇下有幾多個醫生中學年代冇讀chem/bio先再講
有人指,個教授中學無讀經濟,但大學讀經濟。。。有問題。。。經濟=經濟。

但, Chem/bio = 醫料。。。。,
會唔會雙重標準咗呀。。。

唔比你咪去現在買囉

微信支付,支付寶全都不用手續費,要靠信用卡借貸就抵畀

引用:
原帖由 清晨可愛的魚魚 於 2017-12-20 11:38 AM 發表

其實依家深圳戲院好多香港人睇,香港一日前手機買定飛,香港睇一舊水,深圳三十幾,兩個人計已經差左百二蚊,而且大陸戲院夠新夠大,汽水爆谷十幾蚊,平香港四十幾,加埋加埋,省唔少。
多謝您的意見~

10蚊一定吾比。
要去戲院睇有無飛, 睇完可能無。
結果就係費事去, 吾睇。

引用:
原帖由 costaricaa 於 2017-12-19 11:16 PM 發表

抵消番網上訂票既公司支出囉。
你估人地真係唔洗錢就可以進行網上售票咩。仲有信用卡公司會咁好死唔收影院公司既過數費用?
想慳既,咪自己親自去門市買票囉。
網上買飛吾收10蚊, 你估戲院可以cut幾多個counter?
人都請小幾個。個條數先重要。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-12-20 07:12 PM 發表

有人指,個教授中學無讀經濟,但大學讀經濟。。。有問題。。。經濟=經濟。

但, Chem/bio = 醫料。。。。,
會唔會雙重標準咗呀。。。
讀醫一般要求要有收chem/bio
讀經濟一般亦要求有收Econ/Account

你呢位教授中學完全冇收相關學科,A-Level成績亦非常一般,竟然可以入科大讀經濟仲做埋所謂教授?可能同佢老豆嘅人際網絡有關(攪雜誌傳媒人)。

學無前後,但最重要係傳媒次次都訪問佢,但冇一次係有經濟理論同分析;分名係想將佢做成一個學者……

我識人名牌史丹福Phd,喺香港三大做教授(冇褲),做到系主任都冇傳媒訪問過呀?徐褲教授真係唔知排到去邊……

比人搵左幾十年笨

應該再細分
皇帝位+$20

引用:
原帖由 smalllllll 於 2017-12-20 03:27 PM 發表
我一真都係上網買飛
對我黎講慳時間去排隊買
10雞抵比丫
咁,應該電影質素同票價掛鉤!
垃圾級電影應該半價!

手機買戲飛是大陸常態,大陸仲有野送,支付寶,淘寶,京東,滴滴也可買戲飛也可買野,又冇手續費香港是地産商手段,你地也都方便,地舖商塲鬼租得出去。

香港人做生意唔夠靈活

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]