• 瀏覽: 25,967
  • 回覆: 322
  • 追帖: 3
+5

立法會繼續審議修改《議事規則》,民主派議員朱凱廸在下午1時許在會上抗議,高舉「不做人大」橫額,以及再用防狼器響起「警報」;代主席李慧琼多次警告不果,把朱趕離議事廳。大批保安欲抬走朱的時候,發現朱用鐵鏈把自己鎖在座位上,保安隨即找來型鐵剪剪爛鐵鏈,合力把朱抬走。會議一度暫停幾分鐘。                                
另外,立法會秘書處總務部向議員發出通告,指因應保安風險,行政管理委員會已同意採取新措施,如有未預先通知秘書處的訪客要求與議員會面,秘書處會要求議員的職員親自到接待處確認訪客身分,並陪同訪客到會面地點。

仲以為自焚...

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20171215/s00001/1513315450605

朱西自鎖似隻狗

條鏈太幼正ON尻

泛民末日即將到

議員醜事歷史留

引用:
原帖由 wavegom 於 2017/12/15 14:31 發表
朱西自鎖似隻狗

條鏈太幼正ON尻

泛民末日即將到

議員醜事歷史留
貪平唔願買特種鋼。 可能怕買太貴料。 到時剪唔斷又屎急時, 要當眾痾就唔好啦

問菊花全借的SM道具

鐵鏈呢 D 都可以帶入議事廳

唔使剪,應該連人帶凳抬去哥連臣角燒左算啦.

自鎖有鬼用咩
叫警察鎖佢先有用架

引用:
原帖由 rs2754 於 2017-12-15 02:36 PM 發表
問菊花全借的SM道具
依家未輪到菊花全,佢可能有絕招表演.

說好的自宮同自焚呢?

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2017-12-15 02:37 PM 發表
唔使剪,應該連人帶凳抬去哥連臣角燒左算啦.
連人帶凳掉落海,又近又快

引用:
原帖由 esprithk 於 2017-12-15 02:33 PM 發表

貪平唔願買特種鋼。 可能怕買太貴料。 到時剪唔斷又屎急時, 要當眾痾就唔好啦
估得完全正確

引用:
原帖由 qe9263 於 2017-12-15 02:40 PM 發表

啲保安應〈剪壞把鎖〉,
由得佢賴死唔走,尿急時就有好戲睇
如果保安意外剪斷隻豬腳,保安洗唔洗上身?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]