• 瀏覽: 156,527
  • 回覆: 290
  • 追帖: 18
引用:
原帖由 ariestam 於 2017-12-14 03:12 PM 發表

助理工程監督(ACW),唔細架啦,最細係啲work墳upervisor I / II
最細係技工啦 仲有工人添

引用:
原帖由 basucx 於 2017-12-14 03:53 PM 發表

果班所謂監督真係有無入果單位啊
連屋邨主任都唔想入
何況班工程佬 開下會吹下水就有
每個月要交數個陣,咪求其搵間去睇,影下相再打返幾隻字就算鬼數囉😂😂 所謂監督真係得啖笑

都係果句,
報左警未?

我想幫,不過我冇朋友,唔通話比亞媽聽咩

引用:
原帖由 果個加加速牛 於 2017-12-14 12:57 PM 發表
90後女同事被禽獸上司多次性侵,向兩名高層投訴,竟令滅聲啞忍!

事發部門:房屋署-元朗區-保養部
事發地點:X瑞邨
時間:12/2017

90後女事主(化名:阿嬌)係一位喺房屋署做咗幾年嘅監工 ...
你又怕又驚不如啞忍任佢抽吓水, 夠膽先秘密裝cam 錄影佢罪証才報警剷除呢條仆街, 繩之於法樣樣講証據如果你有2部手機把其中一部手機開着錄影功能暗中對準你工作範圍, 最好每日都錄影, 有晒証據便去報警, 唔洗同你上司講咁多。
如有問題可PM 我, 我會全力支持你

有證據勞煩去報警將壞人一網打盡

如果早廿年前發生或者我會信,現今香港係一個連的士佬找小錢都會網上公審嘅社會,你咁大件事反而會啞忍?

共產城市公務員係咁架啦

今時今日好奇,唔報警玩公審

引用:
原帖由 670049071 於 2017-12-14 03:50 PM 發表

師兄你實在唔理解政府工程部個d職位既狀況,聽朋友講,莫講監工,單係助理工程監督都成日坐係辦公室,大部份工作仲要推晒比承辦商d人同佢做,做埋佢個份,呢d都唔知叫咩監督添,剩係收貨就出現去影下相,咁就當做左 ...
我做咗30年地盤,幾乎日日對住D所謂監工,咁都吾了解,佢地責任係睇住我地依照己批工序進行,叫佢地企足一日陪你做就一定無可能,但每個步驟完成後都要佢地收左貨先可做下一part

引用:
原帖由 金墉 於 2017-12-14 03:58 PM 發表

我做咗30年地盤,幾乎日日對住D所謂監工,咁都吾了解,佢地責任係睇住我地依照己批工序進行,叫佢地企足一日陪你做就一定無可能,但每個步驟完成後都要佢地收左貨先可做下一part
你所講既 我諗唔適合應用係政府呢d工程職位,政府d監工連收貨都未必收足  政府工養懶人,自然養勁多廢人 呢句講得無錯

點解唔報警呢?
喺度講有鬼用咩!

呢的女比人吊左都唔使可憐。正白痴

又鳩吹

人人得而誅之

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]