• 瀏覽: 156,462
  • 回覆: 290
  • 追帖: 18
引用:
原帖由 rice_bin 於 2017-12-14 01:51 PM 發表
現代版常昆
仲有埋現代版知縣、八府巡按
幾時先有現代版包龍星斬個狗官
常威?

上網講當真理?

引用:
原帖由 西部鬆弛的通道 於 2017-12-14 02:53 PM 發表

公務員唔叫得雞架咩?
x10000000000000000000000000000000

揾議員  傳媒

引用:
原帖由 ariestam 於 2017-12-14 03:12 PM 發表

助理工程監督(ACW),唔細架啦,最細係啲work墳upervisor I / II
你覺得佢吾細係因為佢直接管你,其實職位真係好細

可唔可以推上報?

引用:
原帖由 金墉 於 2017-12-14 02:50 PM 發表
監工點會淨係坐寫字樓,咁監乜野工,助理監督(AI)職位都好細,邊夠膽做呢D野,最多口花花,可信程度極底
又唔係起大樓 有外判跟哂
監工真係會好少出去入單位做野

引用:
原帖由 金墉 於 2017-12-14 02:50 PM 發表
監工點會淨係坐寫字樓,咁監乜野工,助理監督(AI)職位都好細,邊夠膽做呢D野,最多口花花,可信程度極底
師兄你實在唔理解政府工程部個d職位既狀況,聽朋友講,莫講監工,單係助理工程監督都成日坐係辦公室,大部份工作仲要推晒比承辦商d人同佢做,做埋佢個份,呢d都唔知叫咩監督添,剩係收貨就出現去影下相,咁就當做左野加啦,監左督加啦,不知所謂

引用:
原帖由 果個加加速牛 於 2017-12-14 12:57 PM 發表
90後女同事被禽獸上司多次性侵,向兩名高層投訴,竟令滅聲啞忍!

事發部門:房屋署-元朗區-保養部
事發地點:X瑞邨
時間:12/2017

90後女事主(化名:阿嬌)係一位喺房屋署做咗幾年嘅監工 ...
張x平 你唔係咁樣玩9 D阿sir下

引用:
原帖由 basucx 於 2017-12-14 03:49 PM 發表

又唔係起大樓 有外判跟哂
監工真係會好少出去入單位做野
所以呢d真係筍工

岩有fd岩話我知,似有個同區同單位女同事琴日冇啦啦俾人調佐職..流定堅?如果真嘅話,希望俾到佢知咁多人支持佢出黎.....雖然的確要幾勇氣既..唉

引用:
原帖由 oxygenshing 於 2017-12-14 02:51 PM 發表
香港D公務員, 十個有八個都係廢
仲有2個係正常能力~

基本上政府係靠合約制D人頂住~
早D一國一制, 洗底炒撚晒D廢柴比合約制轉正好過啦~
邊班人請合約
又咪係長工有長糧果班
你不如話叫愛港力班雜排軍黎做啦
話哂都叫撈開散

on 十十
個能個都性侵性侵
又玩咪吐呀

非禮就非禮
強姦就強姦

性侵性侵

咁大個人都唔識報警 個人有無問題
定係有利益輸送

引用:
原帖由 670049071 於 2017-12-14 03:51 PM 發表

所以呢d真係筍工
果班所謂監督真係有無入果單位啊
連屋邨主任都唔想入
何況班工程佬 開下會吹下水就有

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]