• 瀏覽: 11,139
  • 回覆: 26
引用:
原帖由 LeeLapHang2017 於 2017-12-13 01:29 PM 發表
民建聯騙子葛珮帆用虛假學歷選做立法會議員連湯家驊都睇唔過眼要鬧佢堅好笑!

https://www.hk01.com/

「何君堯攬炒」論成真?湯家驊:好多人都有失實聲明,例如葛珮帆

建制派立法會議員何君堯牽起的「殺無赦風波」 ...
騙徒手法層出不窮

証明中國人,自己印都得。

乜你提票選議員時,有睇過佢哋嘅學歷先投咪?

如果用虛假文書,有案例可以DQ她議員資格和坐牢。她依然做緊議員、所以可信性相當低。

引用:
原帖由 ntworks 於 2017-12-25 12:43 PM 發表
乜你提票選議員時,有睇過佢哋嘅學歷先投咪?
競選時候政綱,有競選承諾,莊嚴吾可以吹水喎,如果可以點吹牛吹水咩都得。
選民填報假地址都要入冊,議員候選人競選時候亂噏吹牛吹水,選民真係可可司法覆核。
競選香港小姐佳麗競選時候吹牛吹水,亂噏年齡學歷婚姻得唔得,有個香港小姐冠軍亂噏年齡後遭剝奪香港小姐冠軍。
議員唔係有更高要求!

你咪去覆核佢內上一屆嘅議員資格囉!

引用:
原帖由 ntworks 於 2017-12-30 03:04 PM 發表
你咪去覆核佢內上一屆嘅議員資格囉!
立法局是有可以投訴議員機制,例如前議員上咗上面阿發叔咪畁人去投訴道德誠信。
我都唔係葛駁仕選區,幾時都唔多可以覆核DQ佢喎。
咁又唔係剩係葛駁仕一個假學歷,葛駁仕知道自已學歷問題?應該知知哋衰,人哋D衰嘢就唔好數到盡。
話人冇道德誠信,識得話人唔識話自已,即係自己話自己最冇道德誠信囉。

引用:
原帖由 lukin2010 於 2017-12-30 06:08 PM 發表

立法局是有可以投訴議員機制,例如前議員上咗上面阿發叔咪畁人去投訴道德誠信。
我都唔係葛駁仕選區,幾時都唔多可以覆核DQ佢喎。
咁又唔係剩係葛駁仕一個假學歷,葛駁仕知道自已學歷問題?應該知知 ...
咁咪即係抹黑政治。你鬧我,我就爆你黑資料。

引用:
原帖由 ntworks 於 2017-12-30 08:36 PM 發表

咁咪即係抹黑政治。你鬧我,我就爆你黑資料。
人哋又唔係冤枉你,點可以話抹黑政治。
有人干犯非禮行為,事隔若干年畁番舊案。
政治人物公職人仕更有高尚要求,食得鹹魚抵得渴。

引用:
原帖由 lukin2010 於 2017-12-31 10:40 AM 發表

人哋又唔係冤枉你,點可以話抹黑政治。
有人干犯非禮行為,事隔若干年畁番舊案。
政治人物公職人仕更有高尚要求,食得鹹魚抵得渴。
點解你又講佢明知自己衰咗,點解又將人哋嘅衰嘢數到盡?

淘返黎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]