• 瀏覽: 40,375
  • 回覆: 546
  • 追帖: 3
+4
本軍師早前揭發政府打壓學界;預料白色恐怖陸續有來,今天真的不幸言中。
保皇黨和政府日復一日嘗試把立法會變成橡皮圖章,香港民主法治汲汲可危。好彩有一班有勇氣有抱負的市民在立會外抗議,當中不乏青年學生。他們的怒吼,令政府有所收歛。可是,政治的黑手又申向這班善良的年輕人。
[學生組織「學生動源」一名十六歲中五成員,因涉嫌藏有仿製槍械被捕,被帶返中區警署調查。]

本軍師仗義執言,決定再揭發政府陰謀:
政府想透過這則新聞,收一石二鳥之效:一是抺黑和平示威;二是政治恐嚇,要對付一個市民還不容易?但政府出手也大狠,竟然以一個學生作人質。
第一,搜出的是BB彈槍枝,難道有人想以BB彈槍枝對抗荷槍實彈的警察?
第二,十多名警員在示威區外搜身和拘捕,警員圍堵了,攝影機影不到了,他們做了什麼?不知道。
第三,學生動源召集人鍾翰林表示,學生動源當晚並無行動或活動。為何學生動源的成員還會被針對,被迫害?難道學生動源的成員就沒有人權,不能去中環?
可幸的是,學生動源的成員和律師已到警署協助,他們有香港七百多萬市民作後盾,警方不敢亂來。
香港政府,已經進入完全瘋狂失控的階段,廣大市民只能自求多褔。

------------------------------
黃畜滅  香港興

黃黑泛暴記教協
吸毒詐騙同性戀

香港民主運動
總軍師
-----------------------------
軍師?
又係咩皇上,公主...呢班神經病人....

得閒去游水,打波好過啦, 群埋呢班友, 遲早一係入冊, 一係入青山

擺明迫害,吹咩?
一係打過一係走佬
你揀邊樣?

假軍師,不如讀或睇多少少法律知識再執你個言啦,唔係樣樣都係笑料來。

咁佢真係有帶呀。 偏偏又比人周到

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-12-13 10:34 AM 發表
軍師?
又係咩皇上,公主...呢班神經病人....

得閒去游水,打波好過啦, 群埋呢班友, 遲早一係入冊, 一係入青山
國父孫中山時常被譏孫大炮,結果推翻暴政,建立民國。
請你繼續譏笑香港民主人士吧。

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-12-13 10:35 AM 發表
擺明迫害,吹咩?
一係打過一係走佬
你揀邊樣?
終於承認屈人了
立即放人,道歉

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2017-12-13 10:38 AM 發表
假軍師,不如讀或睇多少少法律知識再執你個言啦,唔係樣樣都係笑料來。
香港法治,汲汲可危。
司法系統長期被權貴操縱;有人幾年前被揭發非法收受幾千萬,到今日仍然可以逍遙法外,如果你識法律,請問為何如此?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2017-12-13 10:41 AM 發表

終於承認屈人了
立即放人,道歉
玩港獨,
自然預左被迫害。

引用:
原帖由 neverdear 於 2017-12-13 10:38 AM 發表
咁佢真係有帶呀。 偏偏又比人周到
帶住BB彈槍出街?
套用一句網絡名言:
不管你信不信,反正我不信。

引用:
原帖由 atkatk002 於 2017-12-13 10:46 AM 發表

帶住BB彈槍出街?
套用一句網絡名言:
不管你信不信,反正我不信。
你唔係想話係警察擺支假槍係佢身度,屈佢帶假槍掛

引用:
原帖由 atkatk002 於 2017-12-13 10:39 AM 發表

國父孫中山時常被譏孫大炮,結果推翻暴政,建立民國。
請你繼續譏笑香港民主人士吧。
我一向尊重人搞革命, 因為搞革命要拋頭顱灑熱血, 唔係在網上噴口水...你要搞翻暴政, 就要接受被暴政打壓既後果
咁你仲係度哭喪? 孫中山會唔會哭喪話清廷打壓佢呀? 自比孫中山? 你知唔知個醜字點寫?
又要威又要戴頭盔, 返屋企打飛機把啦, 學咩人推翻暴政?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2017-12-13 10:44 AM 發表

香港法治,汲汲可危。
司法系統長期被權貴操縱;有人幾年前被揭發非法收受幾千萬,到今日仍然可以逍遙法外,如果你識法律,請問為何如此?
法律,我當然不懂啦,不過常識我總會有些,你就看來連常識都冇,軍師是要有基本常識的,所以我先叫你做假軍師囉,明冇?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-12-13 10:50 AM 發表

你唔係想話係警察擺支假槍係佢身度,屈佢帶假槍掛
心知肚明,何必再問?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2017-12-13 11:27 AM 發表

心知肚明,何必再問?
哦。
你自己信嗎信囉。

唔好要其他人都信

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]