• 瀏覽: 3,223
  • 回覆: 24
全世界都知,中共國同北韓,只有內聯網,沒有互聯網!

證明你一啲都唔識風險管理。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-12 09:54 AM 發表
既然中國無互聯網以後就唔好話中國有黑客入侵盜取資料,就由你通報比美日主子,叫佢地全部收嗲。

互聯網的意義,是讓一般普羅大眾可以share資訊,知識及意見,不是只供專才(如駭客)使用!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-12 13:44 發表
互聯網的意義,是讓一般普羅大眾可以share資訊,知識及意見,不是只供專才(如駭客)使用!
包括無版權分享、散播恐怖主義、兒同色情同網上行騙?
國家係有責任去保護人民,美國佬都有個菱鏡Prism,仲監管埋全世界添!
唔識風險評估好平常嘅!認咗佢咁大家都唔會難爲你。

引用:
原帖由 貓男 於 2017-12-12 02:22 PM 發表

包括無版權分享、散播恐怖主義、兒同色情同網上行騙?
國家係有責任去保護人民,美國佬都有個菱鏡Prism,仲監管埋全世界添!
唔識風險評估好平常嘅!認咗佢咁大家都唔會難爲你。
你內聯網,你拍的video, 俾人散去歐美,你仲懵盛盛!

恐怖主義不用internet, 用把口也可以散播,不如不准人說話啦!

兒童色情就好多地方都犯法,為何人地不用變intranet, 啊!因為人地人民有質素,知道咁係犯法,超越人類道德底線,但大陸人民太低級,未開化,不禁止就一定會犯!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-12 09:54 AM 發表

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-12 14:40 發表
你內聯網,你拍的video, 俾人散去歐美,你仲懵盛盛!
恐怖主義不用internet, 用把口也可以散播,不如不准人說話啦!
兒童色情就好多地方都犯法,為何人地不用變intranet, 啊!因為人地人民有質素,知道咁係 ...
你講嘅正好説明互聯網需要管制。
你既然都覺得人民質素有待改善,
咁就唔該等改好咗先講自由。

仲有,你講清楚咩內聯網拍的video俾人散去歐美。
唔好生安白撞亂咁噏。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-12 01:44 PM 發表
你連乜嘢系互聯網,乜嘢系網絡搜尋器,乜嘢系網絡過濾都搞唔清就鳩吹,簡直就系低端人仕。

引用:
原帖由 貓男 於 2017-12-12 02:55 PM 發表

你講嘅正好説明互聯網需要管制。
你既然都覺得人民質素有待改善,
咁就唔該等改好咗先講自由。

仲有,你講清楚咩內聯網拍的video俾人散去歐美。
唔好生安白撞亂咁噏。
無錯,大陸人都未開化,所以根本不應俾大陸人上網,連外國都不應俾大陸人去,因為外國好危險,好多人散播恐怖主義。

引用:
原帖由 netnet_boy 於 2017-12-12 02:56 PM 發表

你連乜嘢系互聯網,乜嘢系網絡搜尋器,乜嘢系網絡過濾都搞唔清就鳩吹,簡直就系低端人仕。
網絡過濾當網絡封鎖!果然係大陸人!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-12-12 07:09 PM 發表

網絡過濾當網絡封鎖!果然係大陸人!
真系唔屌你都唔得,你話大陸無互聯網,D高貴港人點上淘寶買野呀? 大陸遊客點上網訂國外酒店機票呀? 唔通外國都用緊中國內聯網?你自己傻hi就算啦,仲要死撐尻噏。

引用:
係呀!每個人睇嘅正反面都唔同,你喺裡面睇出面,就話裡面係外面,自己都唔知道自己喺邊樹,你話都幾好笑。
依家好彩有ipv6準備中~!

引用:
原帖由 lcyin1974 於 2017-12-12 07:42 PM 發表

係呀!每個人睇嘅正反面都唔同,你喺裡面睇出面,就話裡面係外面,自己都唔知道自己喺邊樹,你話都幾好笑。
原來大陸人以為大陸大過成個世界,真係想笑死人咩!

引用:
原帖由 lcyin1974 於 2017-12-12 07:42 PM 發表

原嚟香港人以為香港才是大過成個世界。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]