• 瀏覽: 724,656
  • 回覆: 3,132
  • 追帖: 312
+58
引用:
原帖由 風天小畜 於 2017-12-10 11:35 PM 發表

其實有好多科學家反對,不過被滅聲而巳

英帝早幾年有一個紀錄片,有一科學家話某一火山(唔記得名)大爆發一次,其二氧化碳排放量巳超過全球汽車的總和

所以借一個溫室理論,搞一個碳稅出來,向一D剛要 ...
你原全理解到個實際情況!

其實好多數據都有公開過,只不過世上太小人有時間去關心環保資訊... 有時間心血都先去硏究吓隻005嘅走勢啦

引用:
原帖由 風天小畜 於 2017-12-10 11:48 PM 發表

咪傻啦,人地畀得你地大眾睇,就巳經打扮好晒啦

大家都身有屎,當然係互不踢穿啦

單係911,一睇就知係美國內部的策劃,但又有幾多國家政府和主流媒體踢穿過??
你連陰謀論都出埋,其實已經無野好講,因為你“覺得”係既野,人地講咩都無用。

引用:
原帖由 derek2020 於 2017-12-10 11:51 PM 發表

你連陰謀論都出埋,其實已經無野好講,因為你“覺得”係既野,人地講咩都無用。
唔係無野好講,而係主流媒體對這些無可爭論的鐵証,就只好冠上"陰謀論"後打下去

因為巳無法反駁,只好沉默

引用:
原帖由 freelance2 於 2017-12-10 11:35 PM 發表
講到呢度我都想請教一下
最直接影響地球氣候、溫度,以我理解其實係太陽總輻射量
而太陽總輻射量絕非恆定(以黑子活動、太陽風暴去觀察)
但點解主流理論偏偏忽略太陽活動週期影響
甚至出現「太陽總輻射量基本一 ...
簡短回答:因為地球有自身磁埸保護盾,所以通常影響不大(如有正面巨爆,就先至會有好大影響,數百年難得一遇)

詳細嘅都係自己搵資料睇啦

PS: 再咁落去我會騎劫左拆局吾再回應嘞。

PSPS: Freelance, 我幫你搵嘅,希望有幫助
https://kknews.cc/zh-hk/science/kbja8.html

引用:
原帖由 Moon1227 於 2017-12-10 11:49 PM 發表

其實好多數據都有公開過,只不過世上太小人有時間去關心環保資訊... 有時間心血都先去硏究吓隻005嘅走勢啦
咁你快啲去同果174個國家和歐盟的政府和領導人講,你地唔使再限制自己國家既經濟發展啦!因為成件事根本個重點就唔係溫室氣體排放。

我相信佢地一定會對你倒履相迎。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2017-12-10 11:49 PM 發表

一早研究晒

不過應該會大爆升,4萬點,甚至5萬點都不是夢

引用:
原帖由 derek2020 於 2017-12-10 11:57 PM 發表

咁你快啲去同果174個國家和歐盟的政府和領導人講,你地唔使再限制自己國家既經濟發展啦!因為成件事根本個重點就唔係溫室氣體排放。

我相信佢地一定會對你倒履相迎。
所的專家,學者都未必可信,除左背後的金權利益干預外,佢地的研究方法都有好多問題

人體同大自然一樣都係深不可測,根本無一套理論可完全窺秘

比如膽固醇,以前搞到人人雞皮又唔食,女人食蛋一定要切左個黃出黎

但早6,7年,我睇書巳講食物同膽固醇無太大關係,但點解醫生又要一直咁講??

到上年,原來巳新修訂,食物同食體內膽固醇無太大關連,

你話多年來節食來避膽固醇係咪多餘呢??

Thx so much

唔係話而家係小冰河時期?睇返文獻唐代長安一帶仍可種植茘枝樹(楊玉環最愛),即千多年前氣溫比現正還高。愚見

引用:
原帖由 A1899 於 2017-12-11 12:46 AM 發表
唔係話而家係小冰河時期?睇返文獻唐代長安一帶仍可種植茘枝樹(楊玉環最愛),即千多年前氣溫比現正還高。愚見
附張圖給你參考下

附件

圖片1.jpg(78.68 KB)

引用:
原帖由 derek2020 於 2017-12-10 05:09 PM 發表
一直都睇唔明特朗普既諗法, 就算樓主講既野係講得通, 但都係唔明.  後來睇咗呢道其中一篇留言先明, 重點就係"以商治國".  

我有朋友喺美國住, 佢係特朗普fans, 一路同佢講, 特朗 ...
特朗普爭做總統,我知佢係為左救美國,亦都救自己
一班商人,點都要保住自己的資產,美國唔掂,佢地會有好大部份資產會化為烏有!
佢減稅,在多個地方製造混亂,尤其東亞搞核威脅,萬一打起來,亞洲核戰,工業回流美國
中東打交,石油輸出受阻,美國可輸出石油
特朗普樣樣明刀明鎗,講得出做得到,其實都係令對方驚jar

如果你係一班美國商人
自己的美元,美元資產
預見到將來一下子化為烏有
點都會企出來撐掛

引用:
原帖由 風天小畜 於 2017-12-11 12:11 AM 發表

所的專家,學者都未必可信,除左背後的金權利益干預外,佢地的研究方法都有好多問題

人體同大自然一樣都係深不可測,根本無一套理論可完全窺秘

比如膽固醇,以前搞到人人雞皮又唔食,女人食蛋一定要切左個黃出黎 ...
呢個喺藥商廠嘅問題,情形同電腦病毒嘅陰謀論一樣,大家懂的。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2017-12-10 11:56 PM 發表

簡短回答:因為地球有自身磁埸保護盾,所以通常影響不大(如有正面巨爆,就先至會有好大影響,數百年難得一遇)

詳細嘅都係自己搵資料睇啦

PS: 再咁落去我會騎劫左拆局吾再回應嘞。

PSPS: Freelan ...
依個問題遲早會變成政治問題的,到時可以再講。 某一些島國注定會消失,到時島國上的居民去向就會成為一個大政治問題。
應該無國家會咁大方話比塊地佢地再立國掛。

2020佢講野吾係全無道理,但佢未必有想過一個同樣在進行的事,那就是火山爆發, 火山爆發本來就是可以產生新的土地,那即是說海平面上升使一些土地失去了,但同時在一些地方也因為火山爆發土地有所增加。

這可能就是大自然利害之處。

ps: 自問這方面不是專長

12 月 11 日早全世界都靜靜,總結阿爺上週做了二件大事:
第一件就是暗示我地嘅精鋭部隊已在敍利亞進行合乎中國法律的保家衞國戰,也間接對老美發岀強烈警告。
第二件係正式回應老美如果 派戰艦去台灣省當天,就是武統的日子。阿爺一句就玩死老美國會同特大咀,如果叫美 艦去,就係老美挑動戰端,阿爺做乜,世界都無聲岀;如果老美乜都唔做,即係話同意阿爺決定,又無埋話語權。一個字“爽”!
未來一二週還要看特大帝要唔要冒打韓宜個險;我到宜家都覺得佢會,因為宜二日東北亞太靜! Anyway, 等!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]