• 瀏覽: 13,251
  • 回覆: 33
+6
這寮屋已存在60-70年, 不是新擺佔, 只因2013年打風打爛間屋才維修, 並有地政署官員陸先生全程跟進, 詳見帖文。

間寮屋是在2014年維修好的,無加高無加大, 跟原先一樣, 並由地政署職員陸先生全程跟進。 不明為什應現在要逼令拆卸???!!!

引用:
原帖由 KLA1706A 於 2017-12-13 04:26 PM 發表
1.遷拆令有寫原因
2.無原因唔係去論壇,而係去警署
3.我見到個中英對照既警告牌
4.霸佔官地抵拆
5.注意以下公告日期
寮屋管制

http://www.landsd.gov.hk/images/ ...
算把啦, 人地咩都話唔知, 又唔去睇, 淨係識係呢度嘈

見過不少地政署D PK 橫行無忌行為

引用:
原帖由 bestwin61 於 2017-12-14 04:51 PM 發表
見過不少地政署D PK 橫行無忌行為
小市民可以點申訴?

引用:
原帖由 Shevone 於 2017-12-14 06:17 PM 發表

小市民可以點申訴?
投訴委員會,見過有D離島勾結有錢人而投訴無門,知道好黑喔⋯⋯

有錢就可以拆掉窮人屋,而今人家連厠所部無,要用公厠所

見到朋友受到無人道及不公平對待一個香港土生土長的人,可能只是冰山一角⋯⋯又系歷史垃圾堆行為

呢D咁行為不應存在

引用:
原帖由 Shevone 於 2017-12-9 03:23 PM 發表

朋友說這寮屋存在60一70年。佢結婚39年、老爺奶奶己經係度住。不登記問題。是地政署陸生全程跟進。冇記錄
住得耐唔代表就係你既

引用:
原帖由 bestwin61 於 2017-12-14 06:35 PM 發表
見到朋友受到無人道及不公平對待一個香港土生土長的人,可能只是冰山一角⋯⋯又系歷史垃圾堆行為
18號搬東西限期就到。他們如狼似虎。40 一50人。小市民如何反抗?任由宰割。

本星期六15號星期日16號下午2時開始在小屋執嘢。順便為小屋舉行喪禮。歡迎有心人來參加。以前是禁區。現在開放了。文錦渡轉入羅湖路。福建墳場對面。上水馬會投注站前啲有73k到羅湖道。上水搭的士大約30元。歡迎參加。

引用:
原帖由 Shevone 於 2017-12-14 10:20 PM 發表

18號搬東西限期就到。他們如狼似虎。40 一50人。小市民如何反抗?任由宰割。

本星期六15號星期日16號下午2時開始在小屋執嘢。順便為小屋舉行喪禮。歡迎有心人來參加。以前是禁區。現在開 ...
去同區議員傾下

本星期六16號星期日17號下午2時開始在小屋執嘢。順便為小屋舉行喪禮。歡迎有心人來參加。以前是禁區。現在開放了。文錦渡轉入羅湖路。福建墳場對面。上水馬會投注站前啲有73k到羅湖道。上水搭的士大約30元。歡迎參加。

霸9咗官地咁L耐,快L D 自首還原遷移啦

會唔會係朋友昆你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]