• 瀏覽: 9,061
  • 回覆: 107
黃絲成日反中反共反大陸,又話大陸野唔安全,會爆。
來一個實際行動吧,所有大陸野全部拎走,可以嗎?
同你睇下黃絲身邊有咩野可以留低:

首先黃絲自己,照下鏡,黑眼睛,黑頭髮,黃皮膚,丟得。

住嘅地方,屋企,所有鋼筋,混凝土,窗,門,油漆,灰,瓦。雲石。磚全部來自大陸。水管,電線,𨋢,冷氣全部大陸貨或大陸加工。

食嘅食品,豬,牛,菜,米麵,可以揀日本,東南亞,澳洲 美國嘅,不過記著唔好食同買大陸貨喎。睇下捱到幾耐。

衣服,鞋襪,記著換哂外國貨喎仲要唔可以大陸加工先好用喎。

水,電,煤。全部唔好用,所有都係大陸來的.

手機,中國加工嘅蘋果,韓國機全部丟得。

銀紙,中國銀行嘅丟得。

最後係父母祖先,全部來自大陸。

咁你可以點呢?

除非你係收錢發帖嘅住外國嘅外國人,南亞人。

其實大陸最差嘅產品係黃絲呢種物件。
失敗錯誤嘅DNA產品。

唔洗拎走大陸野,因為佢地父母都係中國人,佢地咁抗拒中國,應該自己死咗佢,無謂獻世!

引用:
原帖由 x747x 於 2017-12-9 12:45 PM 發表
唔洗拎走大陸野,因為佢地父母都係中國人,佢地咁抗拒中國,應該自己死咗佢,無謂獻世!
黃絲不是香港人

引用:
原帖由 krolik 於 9/12/2017 12:59 發表

黃絲不是香港人
佢地直頭唔係人!

毒果一號召佢地就出動去反,行屍走肉,根本係無靈魂嘅生物。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-9 11:54 AM 發表
其實大陸最差嘅產品係黃絲呢種物件。
失敗錯誤嘅DNA產品。
把人當做物件 正是共產黨作風

正常物件就係藍絲 有埋產品編號

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2017-12-9 01:06 PM 發表

把人當做物件 正是共產黨作風

正常物件就係藍絲 有埋產品編號
都係中華民族DNA產品,當然有好有壞。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-9 11:45 AM 發表
黃絲成日反中反共反大陸,又話大陸野唔安全,會爆。
來一個實際行動吧,所有大陸野全部拎走,可以嗎?
同你睇下黃絲身邊有咩野可以留低:

首先黃絲自己,照下鏡,黑眼睛,黑頭髮,黃皮膚,丟得。

住嘅地方,屋企,所有鋼筋,混凝土,窗,門,油漆,灰,瓦。雲石。磚全部來自大陸。水管,電線,𨋢,冷氣全部大陸貨或大陸加工。

食嘅食品,豬,牛,菜,米麵,可以揀日本,東南亞,澳洲 美國嘅,不過記著唔好食同買大陸貨喎。睇下捱到幾耐。

衣服,鞋襪,記著換哂外國貨喎仲要唔可以大陸加工先好用喎。

水,電,煤。全部唔好用,所有都係大陸來的.

手機,中國加工嘅蘋果,韓國機全部丟得。

銀紙,中國銀行嘅丟得。

最後係父母祖先,全部來自大陸。

咁你可以點呢?

除非你係收錢發帖嘅住外國嘅外國人,南亞人。
屋企真係冇咩係Made in China wow。

首先自己,純淨香港心,生於1997年前香港,個陣時係叫香港,唔係中國香港或中華人民共和國香港特別行政區。

住嘅地方,屋企,30幾年樓齡,80年代樓,鋼筋,混凝土,窗,門,油漆,灰,瓦、雲石、水管、電線、𨋢都唔係來自大陸唔係大陸加工。

電氣、冷氣全部Made in Malaysia 或 Thailand,洗衣機 Made in Italy。

食嘅食品,菜係香港種,米係泰國入口,肉類大部份為超市南美、澳洲、美國急凍或加工貨,水果係日、韓、美或東南亞,罐頭係金寶、地門、三花,花生油係獅頭嘜,果汁係歐盟或日本,汽水、紙包飲品、牛奶、豆漿、面包全部百分百香港製造。

衣服,襪大多買Mark & Spencer,全部都係Made in Morocco, Turkey, Bangladesh, Cambodia 個D山卡沓國家。鞋,對Nike同埋對North Face都係Made in Vietnam,皮鞋係Made in Italy.

家住港島區,東江水冇輸入港島區水塘,港燈冇向大亞灣買電,全部電力發自香港。

手機冇標明Made in China。

電腦Made in Japan。

銀紙,即使是中國銀行,都係香港印。

父母都係香港出生,唔係來自中華人民共和國。

引用:
原帖由 paoon 於 2017-12-9 03:24 PM 發表

屋企真係冇咩係Made in China wow。

首先自己,純淨香港心,生於1997年前香港,個陣時係叫香港,唔係中國香港或中華人民共和國香港特別行政區。

住嘅地方,屋企,30幾年樓齡,80年代樓,鋼筋,混凝土,窗, ...
咁你呢DNA 幾特別,唔係大陸來。係邊度人?

30年樓?咁呢英坭,砂。鋼筋都係大陸來嘅 。當時建築材料有七成係大陸,比而家少咗啲啲,咁你可以拆剩個房住。

水,電,煤全部都係大陸。香港個邊水塘畀你個人霸咗可能夠你飲用嘅,
港燈呢發電燒煤咪又係大陸貨。

記住食同著千萬唔好用大陸貨。出街飲茶,食飯都指定非大陸來貨先用,如果唔係就爆炸爆死你。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-9 03:45 PM 發表

咁你呢DNA 幾特別,唔係大陸來。係邊度人,西人?

30年樓?咁呢英坭,砂。鋼筋都係大陸來嘅 。當時建築材料有七成係大陸,比而家少咗啲啲,咁你可以拆剩個房住。

水,電,煤全部都係大陸 ...
自己同父母出生時都係British Dependent Territory Citizen。有中國人DNA未必一定是中國人,你問下李顯龍佢認唔認自己係中國人。

80年代初剛剛改革開放,大陸有幾多建築材料出口你自己可以查下。

原材料、零部件、製造機器等,現今世界所有東西都一定係來自五湖四海,一定包括五毛最憎恨的日本同美帝,你係咪又全部拎走?

引用:
原帖由 paoon 於 2017-12-9 03:53 PM 發表

自己同父母出生時都係British Dependent Territory Citizen。有中國人DNA未必一定是中國人,你問下李顯龍佢認唔認自己係中國人。

80年代初剛剛改革開放,大陸有幾多建築材料出口你自己可以查下。

原材料、 ...
Colony至掛,

做英國人殖民地咁光榮咩?

咁你呢DNA有英國嘅就梗係話無問題啦,我地中華民族DNA嘅人就好抗拒嘞。

咁你問下死鬼霍英東呢河砂係邊度來,
英坭邊度來,

計呢兩樣你間屋可以拆啦,會爆㗎。

你唔好用大陸煤來發電嘅港燈電。自己發電啦。

你千祈唔好用大陸野,一啲都唔好用。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-9 03:58 PM 發表

Colony至掛,

做英國人殖民地咁光榮咩?

咁你呢DNA有英國嘅就梗係話無問題啦,我地中華民族DNA嘅人就好抗拒嘞。

咁你問下死鬼霍英東呢河砂係邊度來,
英坭邊度來,

計呢兩樣你間屋可以拆啦, ...
光唔光榮都好,事實就係事實,我唔會歪曲歷史。

都話原材料、零部件、製造機器等冇得計。
你要計,你知唔知差唔多所有原子筆鋼珠都係Made in Japan,你用原子筆,係咪哈日、日狗? 如果唔係,請你擦晒你一生寫過的字。

British dependent territory喎。Colony,殖民地,霸返來。
越南難民事件出賣香港利益你知唔知呀。
我當時十幾歲都反對。

係你呢種人到而家都想depend 呢個沒落國家。

我就覺得殖民地時代係屈辱時代。

搬離你間屋先啦。大陸野會爆㗎。

你邊有咁爽上網反中呀。唔係大陸呢煤發電。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-9 04:16 PM 發表
British dependent territory喎。Colony,殖民地,霸返來。
我當時十幾歲都反對。

so what?

共匪政權咪一樣作反得來,歷史就係歷史。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-12-9 04:16 PM 發表
我當時十幾歲都反對。

搬離你間屋 ...
如果你唔係愛倭倭國,你唔會用原子筆做功課同考試,而家應該瞓緊街乞緊食。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]