• 瀏覽: 11,948
  • 回覆: 231
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 開心大少奶 於 2017-12-8 03:10 PM 發表

建制犯民d律師你都信??扯貓尾玩殘本基本法吾得??
屠假身有美帝照

塗生又開始輸打贏要

引用:
原帖由 ala2005 於 2017-12-8 02:01 PM 發表
反對拉布一國兩制
立法會正式展開修改《議事規則》辯論,民主黨涂謹申認為過去多個星期政府都沒有提交法案到立法會,特首林鄭月娥是配合建制派乘人之危提出修改。他強調若有關修訂出現違憲,林鄭更違反國 ...
都係先撩者賤,賤格犯民做初一,人家咪做十五回敬你囉

引用:
原帖由 ala2005 於 2017-12-8 03:19 PM 發表

屠假身有美帝照
有咩?佢何德何能?

又話三權分立
呢個時候又唔係喇
個龍門搬到我好亂

引用:
原帖由 ala2005 於 2017-12-8 02:01 PM 發表
反對拉布一國兩制
立法會正式展開修改《議事規則》辯論,民主黨涂謹申認為過去多個星期政府都沒有提交法案到立法會,特首林鄭月娥是配合建制派乘人之危提出修改。他強調若有關修訂出現違憲,林鄭更違反國 ...
三權分立, 立法會搞乜春嘢唔關政府事但搞拉布就關, 林鄭點解要幫你維持拉布?

其實香港既憲法係咩

引用:
原帖由 丁老闆 於 2017-12-8 03:17 PM 發表

乜未有㗎?我仲以為一早已經有添,點解泛民可以無法無天?
攻擊犯民要坐牢,攻擊執法人員淨係罰錢,傳媒大亨刑事恐嚇記者不了了之,香港究竟係咪公平公正?我唔覺得個天秤係處於水平狀態囉。

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2017-12-8 02:36 PM 發表
涂謹申稱減法定人數恐違憲

要求林鄭公開表達對修改《議事規則》的立場,亦有責任解釋減低開會法定人數是否違憲。

條9申自己都唔x知有冇違憲就吊左先
唔怪得覆核王又出動啦,塗狗幾快手搵幫手

引用:
原帖由 motivation 於 2017-12-8 03:30 PM 發表

唔怪得覆核王又出動啦,塗狗幾快手搵幫手
聞煮擋打手,之前申請髮緩攪覆核相信係直接搵佢地,應該分唔少$。

政府申請DQ 違返宣誓的議員就唔得,現在又叫政府表態介入議會內政﹖

引用:
原帖由 tkinwong 於 2017-12-8 02:18 PM 發表
是否違憲問下人大就知,泛民想唔想問?
畀個叻你..........

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2017-12-8 04:01 PM 發表
政府申請DQ 違返宣誓的議員就唔得,現在又叫政府表態介入議會內政﹖
拖越鵝市長落水,話吾支持一國兩制

叫林鄭行政干預立法,然後有機會司法覆核林鄭嘅干預。
林鄭如果幹預立法會議事運作,咁鬼蠢就真係有下台危機啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]