• 瀏覽: 87,281
  • 回覆: 1,293
  • 追帖: 8
+25
香港所有地產商一定唔支持支付寶, 向發展商比錢落訂買一手樓, 使用支付寶一定唔得 !

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-12-10 01:51 AM 發表

我都為啲hard sell 支付寶感到煩厭!

我絕對同意支付寶係一樣好野,佢好靈活,
例如可以連結店鋪餐牌,客人掃完二維碼,就到餐牌,之後用電話點菜畀錢,
佢亦可以應付私人間的大/小額轉帳,
絕對係而家信用卡 ...
講得好詳細 支付寶連結信用卡3%手續費已經係死罪
另外你講支付寶嘅點餐及轉帳功能而家支付寶香港都未做到,所以更加冇用。

引用:
原帖由 CHS1 於 2017-12-10 10:17 AM 發表

另外你講支付寶嘅點餐及轉帳功能而家支付寶香港都未做到,所以更加冇用。
拿!唔好話我上綱上線政治化。

上面果啲hard sell 支付寶的人,有無想過呢啲實際問題?我肯定佢地無!
佢哋好似未用過八達通連結信用卡!
一味就鬧人落後,鬧人黃絲!

我未聽過有產品可以靠鬧潛在用家而得成功囉!

今日係百佳再用支付寶,唔知係嗰收銀唔熟手定咩,掃碼掃咗幾嘢都唔得。後面條人龍都有啲長,覺得有啲壓力。不過有啱用嘅着數,點都會繼續用佢。

引用:
原帖由 CHS1 於 2017-12-10 10:17 AM 發表

係香港舖頭買哂無額外手續費喎。

引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-12-10 01:21 PM 發表
今日係百佳再用支付寶,唔知係嗰收銀唔熟手定咩,掃碼掃咗幾嘢都唔得。後面條人龍都有啲長,覺得有啲壓力。不過有啱用嘅着數,點都會繼續用佢。:smile_3 ...
掃唔到主要係個mon唔光。我開頭兩次入錢就係咁掃唔到因我習慣用機暗少少。
但而家增值咁多次都無問題,雙十二再入左錢等優惠再買正野

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2017-12-10 02:51 PM 發表

掃唔到主要係個mon唔光。我開頭兩次入錢就係咁掃唔到因我習慣用機暗少少。
但而家增值咁多次都無問題,雙十二再入左錢等優惠再買正野
係香港用,梗次次都有啲啲唔順。但只要有着數,呢啲都只係小問題。阻唔到我。🤗🤗

引用:
原帖由 mm170240279 於 2017-12-7 08:38 PM 發表

無人講有乜關係,有得睇你就睇,反正比人扣糧的又唔係我
你比人扣毛金咩???

引用:
原帖由 67中國 於 2017-12-10 03:24 PM 發表

你比人扣毛金咩???
可能踩得唔夠狠
要再落力D踩

引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-12-10 01:25 PM 發表

係香港舖頭買哂無額外手續費喎。
做唔到買樓落訂比地産商, 地産商都唔支持呢種錢包

引用:
原帖由 Deric_Cheung 於 2017-12-10 03:39 PM 發表

做唔到買樓落訂比地産商, 地産商都唔支持呢種錢包
關事?咁八達通得咩?

引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-12-10 04:39 PM 發表

關事?咁八達通得咩?
香港以地産市場聞名, 冇地産商支持, 難推市場

引用:
原帖由 Deric_Cheung 於 2017-12-10 04:53 PM 發表

香港以地産市場聞名, 冇地産商支持, 難推市場
你無聽新聞?地產商撐支付寶你唔知?

引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-12-10 05:06 PM 發表

你無聽新聞?地產商撐支付寶你唔知?
假若地産商支持, 就可以用支付寶落訂付給地産商買一手樓, 做得到嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]