• 瀏覽: 87,179
  • 回覆: 1,293
  • 追帖: 8
+25
引用:
原帖由 liuche01 於 2017-12-7 08:47 PM 發表
估計被'湯渣華'化咗(有黑材料被阿爺揸住,局住幫阿爺做野)
重有要賣牛丸呢

引用:
原帖由 wingyiu55 於 2017-12-7 08:51 PM 發表

係喎,一但涉及自身利益,牠們一定裝儍  唔知啦
領X贊助民屎黨就已經真相大白

引用:
原帖由 waikey 於 2017-12-7 08:50 PM 發表

香港版支付寶不見得強過喎。
你啱,香港版支付寶真的不夠大陸版強。

有病, 香港黎講,八達通一定方便過支付寶, 唔關反唔反事

引用:
原帖由 西奴末日 於 2017-12-7 07:50 PM 發表
自卑過頭了?
是自大,毛輕工業,又毛科技産業,獨姑一味,炒樓炒股,塘水滾塘漁食老本

引用:
原帖由 mm170240279 於 2017-12-7 08:46 PM 發表

師兄全中,我係另一個帖都話,反對唔緊要,最緊要知自己反緊乜?
淘寶三十幾蚊一本講支付寶,講華為,講小米,講騰訊的書,
夾埋都係百零蚊,增進海量的資訊,
睇完先插好不?
師兄,我地其實都不要講咁多,一陣又會有人出嚟講,車,螞蟻花唄啫,又唔係支付寶。
但其實,螞蟻花唄就係支付寶中的一員,我地都係上嚟吹下水,都冇咩特別責任要去教人啫?

食左誠實豆沙包

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2017-12-7 08:53 PM 發表

你啱,香港版支付寶真的不夠大陸版強。
再講,一個剛登陸的工具,可以有幾強?羅馬不是一朝建成的,不行出第一步,個人又點會郁?八達通前身也不就是地鐵的儲值車票嗎?
但八達通在香港植根成廿年,睇住大理境變遷,連visa/master人地都已搞pay wave,都尚且唔郁,要真係殺到埋身先開始諗下嘢,又點可同人比,我講嘅係使用概念同使用領域。

微信支付用於小數目支付
支付寶用在於大數目支付多,出了2張飛加拿大機票我也在淘寶飛豬旅行買的!
付上支付寶裡的截圖!

引用:
原帖由 surferboy 於 2017-12-7 07:27 PM 發表
支付寶是監控工具
人講你又講,你啲錢放係枕頭底咪無人知囉!

引用:
原帖由 肉雞 於 2017-12-7 18:45 發表
支付寶係商業機構,又唔係洗定機構,反字從何而來,因為實則擁有者唔係馬暈?正傻B。明天印度出了更方便的,又換。下月朝鮮又出更更方便的,又換。你是傻叉嗎?買了百達通不就完事了嗎?不想付鈔,想來土匪強搶的一套? ...
師兄唔洗㷫,中央正清除緊低端五毛,好快d妖言惑眾嘅聲音會無哂。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2017-12-7 05:50 PM 發表
內地「支付寶」盛行,民主黨前議員李華明上周亦在《am730》專欄提到,「支付寶」在香港「貼地」程度與日俱增,惟本地有人仍甚為抗拒,他認為這是「為了反中共而反」,質疑「只要是國內的都反,難道我們還要故步自封, ...
我會支持班為反而反既人一定要企硬,任何中國野都唔好掂,咪L飲東江水,咪L食任何源自中國的食物,咪L著來自中國衣物,咪L用中國製造既電器,記得罷買邪惡中國製造既iphone,改用三哥出產既Creo啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]