• 瀏覽: 15,480
  • 回覆: 136
  • 追帖: 1
+3
學生哥踏入專上教育之門,難免心中興奮。可惜,城大今次郤不幸成為了箭靶。
迎新營超資三十萬,對大部人份香港來說都是小事一件;可惜,城大的學生就是太有風骨,敢於批評權貴、監察政府,結果就被針對,少少超資被傳媒誇張報導,是毫不掩飾的政治打壓。
大家試想,難道以前沒有超資?為何城大積極議政之後,就出現這種新聞?
立法會補選日期鬧得滿城風雨,連特首都要出來解畫護航,碰巧這個時候城大超資事曝光,實在巧合得耐人尋味,難道想以三十萬讓城大學生滅聲嗎?特首實在有必要出來解釋一下。
城大的學生,不要怕,全香港市民都會支持你。

我代表全香港市民,要求政府交代事件。

筆者
香港民主黃絲帶總軍師

政府打手啞口無言

狗頭軍師

自己衰佐就賴政治逼害

第一件事問返自己, 係唔係衰佐先

$4050 買18 個水桶用一次泥玩遊戲, 講唔講得通先

一份會虧蝕60%既財政預算都照推行係唔係負責任先

明明係衰佐, 仲賴係政治逼害

只係"狼來了"

只係消費緊自己既公信力

系社會造成印象: 城大學生偷呃捌騙? 一定係佢地衰, 次次被譴責就賴政治逼害, 今次佢叫乜都唔駛信佢

咁689又可以消遙法外?!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2017-12-7 05:14 PM 發表
咁689又可以消遙法外?!
狗頭軍師

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-12-7 04:31 PM 發表
狗頭軍師

自己衰佐就賴政治逼害

第一件事問返自己, 係唔係衰佐先

$4050 買18 個水桶用一次泥玩遊戲, 講唔講得通先

一份會虧蝕60%既財政預算都照推行係唔係負責任先

明明係衰佐, 仲賴係政治逼害

...
就係你呢啲人搞到香港教育咁:
1.超資預算就唔應該批?而家做生意呀?教育係投資,連小朋友都知!
2.買水桶玩完遊戲,可以送比有需要嘅人,又可以轉賣,點可以一口咬定話講唔通?
3.不要迴避核心問題,點解以前超資無人嘈;但剛剛抗爭完,今年即出事?
註:文明人辯論,不必駡貓狗,沒幫助的。

同學們不用怕,本軍師必會仗義執言

引用:
原帖由 atkatk002 於 2017-12-7 02:09 PM 發表
學生哥踏入專上教育之門,難免心中興奮。可惜,城大今次郤不幸成為了箭靶。
迎新營超資三十萬,對大部人份香港來說都是小事一件;可惜,城大的學生就是太有風骨,敢於批評權貴、監察政府,結果就被針對,少少超資被 ...
黃絲都係腦部發展遲緩

附件

2F041E61085D19681D083324970A52.jpg(22.15 KB)

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-12-7 05:28 PM 發表

黃絲都係腦部發展遲緩
以他人的身體缺憾來作取笑侮辱之事,閣下的品格………

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-12-7 05:28 PM 發表

黃絲都係腦部發展遲緩

附件

bkn-20141104181830106-1104_00822_001_02b.jpg(59.66 KB)

30萬系小事?哇真係大巴銀。
先打佢一巴掌, 我唔支持成大迎新營超資。 

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-12-7 05:34 PM 發表

拍電影?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2017-12-7 06:04 PM 發表

拍電影?

附件

39426d2feb28474bb1d553d4f520b2a3_th.png(588.1 KB)

衰咗就衰咗。。又係得把口姓賴。。好樣衰。。

RE #6 
你說自己係香港民主黃絲帶總軍師就係?你問過黃絲未? 
1. 超支就是超支, 關教育是否投資什麼事?起鐵路亦是香港的投資, 超支的結果一樣被人插
2. 到底現在水桶送比有需要嘅人,定係轉賣,有關人士可有說過一句話?
3. 城大抗爭過什麼?我真的不知, 願聞其詳. 
一句到尾, 錯就要認. 

政府真係趟著也中鎗!
真係 689 2.0 ?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]