• 瀏覽: 37,921
  • 回覆: 285
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 巴菲特 於 2017-12-7 12:28 PM 發表
其實罰亂掉垃圾既人去掃街,罰得幾次包無人敢亂掉垃圾
最仆街係任由垃圾掉環保箱,有有時拿住份報紙拿半個香港路程搵環保箱掉,發現環保箱俾人塞垃圾,如政府容許垃圾徵費我一定帶頭反政府

引用:
原帖由 聖公會 於 2017-12-7 12:27 PM 發表

大把啦!中環大把煙頭
成班ol圍住垃圾桶打邊爐成日見,肉酸到呢pk

引用:
原帖由 holo3 於 2017-12-7 12:22 PM 發表

獎金$1500蚊,同屋企人食餐好都好過俾政府
最好有告發分俑制,等我經過垃圾桶時順便賺餐飯錢同拉晒班煙鏟垃圾蟲

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2017-12-7 12:09 PM 發表

我都好憎人係巴士站食煙,變相迫人食二手煙。

再加埋亂咁丟煙頭,果 d 人真係抵捉。

我認為要加強執法 tim
我上次食飯坐向街位,有條pk企係出面食煙吹水又唔係等位,煙味從條la攻入來,真係頂佢個制

為食環點贊,煙民好自為知

引用:
原帖由 國威威 於 2017-12-7 11:29 AM 發表

將煙民趕盡殺絕!
迫人吸二手煙等同殺人,應判死刑

引用:
原帖由 omega33 於 2017-12-7 08:31 AM 發表
一支煙1500蚊。
太輕

引用:
原帖由 133331628 於 2017-12-7 07:14 AM 發表
有乜問題,好似五毛話,唔犯法怕乜23屌
今次撐你

引用:
原帖由 KEN910616 於 2017-12-7 02:31 AM 發表
而家響街煲煙,真係最好搵個垃圾桶企響隔離煲啊,如果唔係真係好危險,班食環狗真係有心捕你哋架,千五蚊洗咗佢好地地,咁樣益政府真係揼春架!
罰1500太輕,香港應全面禁煙,藏有都要罰

如果佢吾係傻嘅, 就知道ㄧ丟煙頭罰千五蚊啦。 驚 罸嘅未吾好丟掉煙頭囉

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2017-12-7 12:26 AM 發表
為左1500, 真係去到咁盡.

所以應提升為15000,好市民告發可分一半以鼓勵市民多告發添

丟下煙頭有麥所謂,香港人連隨街丟煙頭都唔得,太疆化

掉煙頭落地係啱?捉佢罰佢係為左1500?係錯?黃絲帶咩人黎?

肉酸到呢

引用:
原帖由 十二個我 於 2017-12-6 11:49 PM 發表
可能是本港最多人見證的垃圾蟲影片今日流出!一名貌似藝人馬國明的中年男子,日前神態自若站在柴灣街市行人天橋下的路旁吸煙,而他亦準備吸完最後一口煙後,就將煙蒂掉在地上。可惜橋上兩個穿着制服的食環職員早已鎖 ...
Well done

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]