• 瀏覽: 15,337
  • 回覆: 10
  • 追帖: 2
+8

名人親子:許智峯身教「三不政策」 不用奶粉 不聘家傭 送上學不求人

許智峯自言重視家庭,對教養孩子也有不少堅持,堅持不聘請家傭,堅持每日親自送子女上學,都是希望盡量爭取時間,讓孩子多接觸多親近爸媽,性格品行更像父母。

「我們認為外傭不太注重教育……她們會陪你玩,照顧你,但是教導小朋友就不會有熱情」。他們還相信身教的重要,希望兩個寶貝的一言一行都是依照爸媽的樣式,「身教會令到小朋友更加像我們,我覺得是很大的美德和好處」。

明報

許XX經常在報章親子版分享教兒育女經驗, 又和老婆晒欣愛, 更曾嘗試帶兒女到會議場中, 堅稱不聘外傭的他, 卻對外傭有另一種身教。

消息人仕稱許XX曾在一個受外傭歡迎的交友軟件有帳號, 對外傭提出邀約食飯, 更留言掛念對方。

許XX交友軟件活躍年份2015至2017年。
正正係當選立法會議員前後。

拍埋片、捉姦在床,先至可以一舖清佢袋,得D對話變咗好多走箋位。呢單嘢未必係建制派搞,白鴿黨裡面班等上位的乳鴿機會大D。

話說早幾日愛東村鉛水事件,我朋友個印傭有一日睇新聞見到佢,咁個印傭就問佢電視機個個係邊個,佢就答話係立法會議員, 咁個印傭就話電視機入面既男人有佢電話,仲約過佢食飯,之後仲俾埋自己手機佢睇過。

引用:
原帖由 bugwong 於 2017-12-8 10:42 PM 發表
話說早幾日愛東村鉛水事件,我朋友個印傭有一日睇新聞見到佢,咁個印傭就問佢電視機個個係邊個,佢就答話係立法會議員, 咁個印傭就話電視機入面既男人有佢電話,仲約過佢食飯,之後仲俾埋自己手機佢睇過。
1)有圖有真相,唔好9吹老屈
2)約人食飯唔代表d咩
3)有冇裸照証實佢行為不檢丫

我朋友佢其實一直支持泛民,政治取態為票投民主黨, 食窮民x聯。
但經過林子健事件, 同埋見到哩位仁兄既所作所為, 已經對民主黨極度失望。

從相片中得知許xx在2016年前有接觸過印傭, 亦在2016年與印傭調情, 在2017年重施故技但不獲領情。
滿口仁義道德,什麼不聘外傭, 以身作則的身教偉大精神, 朋友得知都覺相當可笑。

朋友的印傭來港工作已經3年多,一直覺得佢做得不錯, 但知道此事後已決定不會再與她續約, 以免她繼續在交友軟件中胡亂識人, 引起麻煩。

另外佢亦決定唔會再在選舉中投票給民主黨成員, 但仍會是泛民支持者。

至於許xx與印傭當中發生過, 做過什麼, 佢亦不想再去深究, 始終想給印傭私隱, 怕越揭越多, 早早完約換人作罷。

引用:
原帖由 bugwong 於 2017-12-9 09:16 AM 發表
我朋友佢其實一直支持泛民,政治取態為票投民主黨, 食窮民x聯。
但經過林子健事件, 同埋見到哩位仁兄既所作所為, 已經對民主黨極度失望。

從相片中得知許xx在2016年前有接觸過印傭, 亦在2016年與印傭調情, 在2017年重 ...
我信呢件事係真啦。特別係泛民呢類議員。拉布拉得悶,玩下手機 溝下外傭。

引用:
原帖由 bugwong 於 2017-12-9 09:16 AM 發表

從相片中得知許xx在2016年前有接觸過印傭, 亦在2016年與印傭調情, 在2017年重 ...
其實民主黨 AV 仁年代開始差左好多年啦,公民黨又係一班只係識撈票 吾理民生嘅律師玩晒。 投D無咁騎le嘅獨立人士好過啦

引用:
原帖由 秦二世祖 於 2017-12-8 10:35 PM 發表
拍埋片、捉姦在床,先至可以一舖清佢袋,得D對話變咗好多走箋位。呢單嘢未必係建制派搞,白鴿黨裡面班等上位的乳鴿機會大D。
二世祖,你還是要覺搞掂亞視的手尾吧

引用:
原帖由 bugwong 於 2017-12-6 11:06 PM 發表

名人親子:許智峯身教「三不政策」 不用奶粉 不聘家傭 送上學不求人

許智峯自言重視家庭,對教養孩子也有不少堅持,堅持不聘請家傭,堅持每日親自送子女上學,都是希望盡量爭取時間,讓孩子多 ...
民主派會講話係政治抹黑囉。

正所謂若要人不如, 唔好太低B...

不切實際,我都可以用別人頭象(例如長毛或曾鈺成)上嚟同你地吹水啦!衣D咁慨嘢都信!

主題標籤 #立法會
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]