• 瀏覽: 30,427
  • 回覆: 242
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 lrr174 於 2017-12-6 12:48 PM 發表

首先諗到衛生問題, d人打完噴嚏抹手有可能

(我只是諗下有乜野可以投訴 並不代表我贊成拆定贊成唔拆)
個人公德心問題,這樣都可以投訴?
難道人地身上太多錢,你投訴人地引誘我犯法
政府應該話每人只可以拎一百蚊出街

好似gobeebike咁用公眾地方宣傳╱做生意,有人投訴好正常丫!
利申:我唔知佢地有冇潛在利益!

又係港女投訴

不過睇圖片佢個設計又真係幾有特色,都應該用左好多心機,如果唔係太擾民,又對公眾冇構成滋擾,政府可以考慮下網開一面,例如比啲時間佢移除或搬去其它地方!

引用:
原帖由 咖啡輝仔 於 2017-12-6 12:49 PM 發表
藝唔藝術 靚唔靚 就不評論了

應該係公家地 確實不可以佔用  否則就不用拆吧

明顯違規在先
贊成

此例一開,人人都可以利用公物"搞藝術"……靚唔靚係好主觀,唔可以此做標準

引用:
原帖由 781851190 於 2017-12-6 12:58 PM 發表
好似gobeebike咁用公眾地方宣傳╱做生意,有人投訴好正常丫!
利申:我唔知佢地有冇潛在利益!
GOBEEBIKE 聽人講話走法律位 佢把單車放係公眾單車停泊位 又唔算係違泊之類
相反這單 應該係利用公家欄杆做私人藝術行為
政府好多年前曾經進行一波清拆公家欄杆無申請的廣告橫額

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2017-12-6 12:34 PM 發表
香港人最叻就係投訴
但一條友就可以影響力咁大 未免有點兒那個

引用:
原帖由 中頑童 於 2017-12-6 01:06 PM 發表

但一條友就可以影響力咁大 未免有點兒那個
同一個人拉倒一個法案一樣

試過有港媽投訢TVB播秋天的童話教壞細路,咁驚點解唔搬去迪士尼樂園住呢?

好靚呀,拆左太可惜喎

又係投訴 L

係幾有特色,但唔好忘記個度係公家地方,此例一開,遲D有人係欄杆掛5顏6色保險套上去慶祝聖誕又得唔得?

香港黃歹思想當道, 唔出奇. 夠得幾條智障支持就要獨立啦.

me too  臭閪 又勝一仗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]