• 瀏覽: 29,748
  • 回覆: 401
  • 追帖: 4
+9
引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-12-6 08:55 AM 發表

你下下將政府所有過錯推落黃絲身上..........
都知你係乜人啦............$$$....
你下下將所有過錯推落政府身上..........
都知你係乜人啦............$$$....

「泛民」日日拉死你 有乜計唔加預算
引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-12-6 08:34 AM 發表
造價升至$971億 沙中綫貴過高鐵
https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/YZTNJrhaB2KCqVVB5ELriw--/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9NjAwO2g9NDUwO2lsPXBsYW5l/http://media.zenfs.com/en_us/News/skypost/06JAA ...

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-12-6 09:11 AM 發表

所以咪上成日講「上咗賊船」囉!!!!
冇話上吾上咗賊船嘅。
這些是福利,利民工程是政府應該要洗的開支。但是如果因為政治因素,使到這個開支大增嘅話就要政治負責。我看到的不是工程本身的問題。看到就是泛民拉布,影響作工程進度。
最終損失都是市民大家有份嘅庫房。
噉你話最終應該邊個負責任。

引用:
原帖由 FredPerry 於 2017-12-6 08:38 AM 發表
好多人話好抵喎!
代五毛說:
超支一定因爲佔中、拉布啦!
超多一千億都起。
事實係咁。佔中夠累全港損牧千億。班佔中友有去埋單?!

引用:
原帖由 wasana 於 2017-12-6 09:12 AM 發表

真的嗎?
印度高鐵,
小日本出價低過中國而中標喎!
照價起到先算啦

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-12-6 08:50 AM 發表

不能本末倒置
由於工程多次超支, 才會有拉布。
拉布事件亦早已完結, 但工程繼續多次超支,
何解呢 ?
哂氣,佢地永遠只識搵藉口

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]