• 瀏覽: 27,362
  • 回覆: 86
+3
引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2017-12-3 01:22 PM 發表

你想叛國呀?
不敢,不敢

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2017-12-3 01:20 PM 發表

睇黎終於有人明白我上次想講咩啦......

j10本身到目前為止都係國發品質嘅標杆,如果j10(至少係C型)能夠換發,全世界人對國發以至"made in China"信心都會加大,只係中國係資源有限加上同五代機之間 ...
上次你講咩呢??

引用:
原帖由 omgking 於 2017-12-3 13:43 發表

上次你講咩呢??
呢個呀,同其他人拗到天昏地暗果次呢……
http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=27058506

引用:
原帖由 69780501 於 2017-12-3 00:34 發表
估計馬來西亞可能是第一個海外客戶,不過是10c。
C 型股役佐咩?
B,C我都未識分。 

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2017-12-3 09:43 發表

可是,台灣人的契哥日本人扮中國人,可惜,孟加拉的恐怖份子分得出,全遭射殺…
咁過癮,係幾時的事?

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2017-12-3 01:45 PM 發表

呢個呀,同其他人拗到天昏地暗果次呢……
http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=27058506
上次我都有追住睇

國發產能連 J20 FC31 都滿足唔到, 幾時輪到J10 呀.
另外J10 出唔出口都係得個傳字, FC1 就肯定有外國買家, 國發要威威, 點都滿足左 FC1 先啦
J10 換發真係攞黎搞. 提出果個人根本就係白痴

引用:
原帖由 John_Chow 於 2017-12-3 14:30 發表

C 型股役佐咩?
B,C我都未識分。 
C當然服役左,B已經停產
C同B嘅內在分別係雷達由PESA升級做AESA,外在分別如下圖。

另外就算真係要賣出去都未必會係C,我諗可以係B基礎上換裝風冷式AESA,比原裝液冷式稍遜一D,不過對小國黎講應該足夠。

附件

5eb13314625df8e8dfeba6ffaba9e587_h.jpg(99.02 KB)

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2017-12-3 13:20 發表
睇黎終於有人明白我上次想講咩啦......
唔係已經換WS-10?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-12-3 15:06 發表
國發產能連 J20 FC31 都滿足唔到, 幾時輪到J10 呀.
三條線來

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 貓頭鷹與大白免 於 2017-12-3 04:47 PM 發表

講多無謂,已經檢舉你

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-12-3 16:44 發表

唔係已經換WS-10?
只有一架J10A原型機同大約四架J10B/C原型機裝WS10系列做測試,其他一律都係AL31FN同AL31FN Series 3(99m1)。

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-12-3 04:46 PM 發表

三條線來
關鍵部位唔係真係三條線.
產能係有一定限制.

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-12-3 04:44 PM 發表

唔係已經換WS-10?
新機有用, 舊機無換.

之前某人既意思係, 將幾百架 J10 系列飛機, 用緊亦用得好地地既俄發拆出黎, 換WS10, 因為要向國際證明國發可以玩單發
發動機D 扇葉, 可以話係全機最難做既部位, 無之一。中國呢方便先O岩O岩突破左幾年,產能邊可能滿足到咁多需求。
實際D 去諗,究竟係造多部 J20 好,一部同兩部 J10 換發好?換完發,兩部機仍係兩部機wor.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]