• 瀏覽: 204,979
  • 回覆: 1,697
  • 追帖: 15
+62

香港跨欄女子運動員呂麗瑤,剛於網上撰文,表示過去曾遭教練性侵犯。她認為性侵犯或非禮的事例存在於體育界,故決定公開這次遭遇,是希望喚起各界對兒童性侵犯的關注。呂麗瑤於個人Facebook表示,因為受到倫奧體操金牌女將瑪朗妮影響,決定公開這次事件。她表示於約十多年前認識了前教練Y,有天Y着她回家,表示要替她按摩,因為出於對教練的尊敬,她不疑有詐照做,「最後,他把我的長牛仔褲和內褲脫下,摸我的私處。直至被脫內褲那刻,我仍然反應不過來。」

之後呂麗瑤仍有跟該位教練聯絡:「他好歹也教了我一段日子,所以之後每年我都會跟他慶祝生日。我是神經病嗎?如何跟一位性侵犯自己的教練每年慶祝生日?」到兩年前,她才將此事件告訴一位好朋友。呂麗瑤表示,「在香港的體育界,我未曾聽過有性侵犯或非禮的案例,但我相信同類事件是存在的。如果你不幸地與我有相似的遭遇,希望你能鼓起勇氣,向身邊的人尋求協助,不再姑息養奸。在華人文化裡,性議題從來被認為是尷尬、羞恥或不可公開討論的事。」呂麗瑤最後表示暫不回應任何與本事件有關的問題,並希望得到傳媒朋友諒解。

剛剛生日才23歲,十年前遭性侵時就係13歲,
警察快D拉個禽獸教練告佢強奸啦!一定又係黃絲!

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171130/bkn-20171130012117585-1130_00822_001.html

掃黃遊擊隊 -
鏟除港英本土,
支持香港土地革命,
要求人人均分郊野公園!

一定要起條禽獸底

人渣

快捉拿人渣

引用:
原帖由 zjx 於 2017-11-30 02:38 AM 發表

香港跨欄女子運動員呂麗瑤,剛於網上撰文,表示過去曾遭教練性侵犯。她認為性侵犯或非禮的事例存在於體育界,故決定公開這次遭遇,是希望喚起各界對兒童性侵犯的關注。呂麗瑤於個人Facebook表示,因為受到倫奧體操 ...
網上找到以前其田徑隊訪問片段, 但不知有沒有關係:
https://www.youtube.com/watch?v=72FvMI7pYsM

https://www.youtube.com/watch?v=lp8SzbKDk9o

吹水呀
又叫人唔好提

引用:
原帖由 汝一覆你便輸 於 2017-11-30 03:57 AM 發表
吹水呀
又叫人唔好提
x2

按摩私處死人渣

而家d 90後都幾忘恩負義
幫你訓練不特止仲按埋摩
呢d 教練邊度搵呀
出面比賽無成積就靠呢d 上位
又唔係劉翔話比人搞

做得運動員多數無波
我做教練都無性趣啦
搞你?

警察快d做野

引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2017-11-30 04:32 AM 發表
幫你訓練不特止仲按埋摩
呢d 教練邊度搵呀
又唔係劉翔話比人搞

做得運動員多數無波
我做教練都無性趣啦
搞你?
果陣時得13歲
邊會有勁波吖
但微波都唔係比D禽獸任搞掛

佢講就係真?就係事實??
有冇証據?

唔通佢話太陽係西面出東面落...
你又話係??

上面有d真 on 9

真唔真呀

引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2017-11-30 04:32 AM 發表
幫你訓練不特止仲按埋摩
呢d 教練邊度搵呀
又唔係劉翔話比人搞

做得運動員多數無波
我做教練都無性趣啦
搞你?
唔係個個男人都似你咁揀擇嘅,好多賤人認為食得唔好嘥。