• 瀏覽: 111,871
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
+38
特區政府高薪蛇頭鼠眼肥嘟嘟滑碌碌班完全無工作能力閉門造車擦鞋高官係唔係搵到荷包盤滿撥滿開心到四萬咁嘅口⋯⋯⋯

點解特區政府高薪蛇頭鼠眼肥嘟嘟滑碌碌班完全無工作能力閉門造車擦鞋高官20年有多要帶頭設立強積金掠市民血汗錢⋯⋯⋯

回歸20年有多點解成日搵埋閉門造車完全無工作能力擦鞋特首⋯⋯⋯

到底有邊個政府部門高薪糧準假期多嘅公僕工作稍為稱職⋯⋯⋯

既然已回歸⋯⋯⋯特區政府各部門員工薪酬福利應該同國家政府機關公務員睇齊⋯⋯⋯公務員品格質素相差無幾⋯⋯⋯

今時今日香港經濟差到無與倫比⋯⋯⋯人口又多到爆棚⋯⋯⋯回歸20年有多⋯⋯⋯點解會俾班蛇頭鼠眼肥嘟嘟完全無工作能力擦鞋高薪高官搞成咁嘅屎樣⋯⋯⋯路面繼續塞車⋯⋯⋯改建僭建幾十呎劏房豪宅租金價遍港開花⋯⋯⋯外判醫管局繼續閉門造車醫醫相衞專聘請懶散搞三搞四搞小圈子醫護員工搞誇整個醫療體系⋯⋯⋯

又搵個閉門造車官商鄕勾結既得利益集團其身不正知法犯法大話連篇完全無誠信可言人士做律政司⋯⋯⋯

其身不正知法犯法講大話呃按揭人士點解面皮仲可以千尺厚⋯⋯⋯

請問中央政府聽到市民民怨嗎⋯⋯

香港回歸20年有多⋯⋯⋯點解民生社區問題卻倒退了超過30年⋯⋯⋯

回歸20年有多⋯⋯⋯今屆特區政府高薪班底完全搵唔到一個有實質工作能力高官⋯⋯⋯

其實國內人唔洗再發香港夢⋯⋯⋯今時今日香港仲差過國內⋯⋯⋯幾十尺劏房⋯⋯⋯醫療失誤⋯⋯⋯教育徹底失敗最佳例證⋯⋯⋯樣樣都 ⋯⋯⋯因為有一班貪婪閉門造車完全無工作能力擦鞋吹水知法犯法高大話高薪特區政府高官主導⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-2-3 12:27 PM 發表
其實國內人唔洗再發香港夢⋯⋯⋯今時今日香港仲差過國內⋯⋯⋯幾十尺劏房⋯⋯⋯醫療失誤⋯⋯⋯教育徹底失敗最佳例證⋯⋯⋯樣樣都 ...
特區政府班完全無工作能力閉門造車擦鞋高薪高官到底搞邊科⋯⋯⋯

點解回歸20年有多⋯⋯⋯特區政府搵完全無工作能力低端質素擦鞋高薪高官班底⋯⋯⋯

呢個完全無工作能力閉門造車低端質素擦鞋特區政府高薪高官班底除咗大力推廣改建劏房得閒吹水外⋯⋯⋯仲有咩實質工作能力⋯⋯⋯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]