• 瀏覽: 111,875
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
+38
引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-2-18 12:13 AM 發表
呢個完全無工作能力閉門造車低端質素擦鞋特區政府高薪高官班底除咗大力推廣改建劏房得閒吹水外⋯⋯⋯仲有咩實質工作能力⋯⋯⋯
回下你拉   政府架無能係英治時代傳下文化! 再加回歸後民主黨極力破壞所至! 毒果入港後更操控傳媒大示攻擊! 中央政府放任不理(港人治港)! 以至今天成果  如果你有睇台灣情況同香港—樣同—手法!  董建華下台是他能力問題還是傳煤操控? 亜松事件 被傳煤及民主人士點攻撃?  如果有料架人材你覺得有咩原因吸引你為市民服務?  呢d就叫打毒針 ! 政府永世都請吾到勁人!

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2018-2-18 01:51 AM 發表

回下你拉   政府架無能係英治時代傳下文化! 再加回歸後民主黨極力破壞所至! 毒果入港後更操控傳媒大示攻擊! 中央政府放任不理(港人治港)! 以至今天成果  如果你有睇台灣情況同香港—樣同— ...
C主⋯⋯⋯乜C主知董先生點解要落台咩⋯⋯⋯亞松買車事件的確有錯引咎辭職係為官最基本常識⋯⋯⋯

當年民主黨推啊牛上位   可惜啊牛吾生性吾夠出位同破壞性! 之後長毛上位 !幾咁出位 毫無建樹只懂破壞  都做左幾界異完!  代表d咩? 想做異完學長毛拉! 而家班友學足拉重出位呀   梁遊事件吾出位咩?豬異完夠出反對東北大形基建!好彩香港重有其他基建  吾係班建築業工人—定推高失業率!  呢d毒針係咁打又冇人幫政府想吾死都難

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-2-18 01:58 AM 發表

C主⋯⋯⋯乜C主知董先生點解要落台咩⋯⋯⋯亞松買車事件的確有錯引咎辭職係為官最基本常識⋯⋯⋯
如果你吾去了解下當年事件  問點解來做咩?  城市吾會走好壞自己有份受!  冇問題架   玩哂d資源先走人   走吾到架自己慢慢受!  關人撚事 四個大字!

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-2-18 01:58 AM 發表

當年71某報紙大字標提話香港有60萬人上街反對董建華!實際果陣遊行團體有幾十個每個都有吾同素求!得民主黨班友同買貴樓架反!加麻吾知有冇I萬人!某報紙第二日就明強奸60萬遊行人士反董!  第1次71我係灣仔睇住

C主⋯⋯⋯李先生講得啱無能力又霸住個位做⋯⋯⋯香港擺明市民要自求多福⋯⋯⋯

回歸20年有多⋯⋯⋯⋯閉門造車官商鄕勾結下嘅香港真係一事無成⋯⋯⋯經濟一壇嗅水⋯⋯⋯醫療體系慘不忍賭⋯⋯⋯治安前所未有咁差⋯⋯⋯老人服務令人慨嘆⋯⋯⋯周街違泊車輛完全束手無策⋯⋯⋯任由不明來歷資金不斷推高香港樓市囤積空置單位⋯⋯⋯任由低端質素人士擁入香港⋯⋯⋯懇請搞到香港鳴煙障氣班特區政府各部門蛇頭鼠眼完全無工作能力閉門造車其身不正知法犯法擦鞋高薪高官退位讓賢⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-2-22 03:10 PM 發表
回歸20年有多⋯⋯⋯⋯閉門造車官商鄕勾結下嘅香港真係一事無成⋯⋯⋯經濟一壇嗅水⋯⋯⋯醫療體系慘不忍賭⋯⋯⋯治安前所未有咁差&#8 ...
主席講得啱⋯⋯⋯房屋用嚟住⋯⋯⋯唔係用嚟炒高賺錢⋯⋯⋯

董先生⋯⋯⋯

於泛民黃絲為反而反的極度妄想風氣下,政府所有施政都事倍功半,啲時間就浪費在內耗上。
港英年代,政府想做就做,要多起樓就填海開山做地,即使當年的政府工更hea,但於大事上結果係比現在還爽手。

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-3-2 11:07 AM 發表

但是老董還是被飯民拉下台。當年岳母大人找女婿是找公屋佬。
香港嘅禍根始於董先生班閉門造車黑箱作業既得利益集團大家懂的⋯⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]