• 瀏覽: 1,927
  • 回覆: 18
數月前才有75歲婆婆賣1蚊紙皮換來食物環境衞生署票控,其不近人情做法惹起公憤。日前另一位在中環街頭倒垃圾的伯伯,則因「隨

咁賤

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171125/bkn-20171125170740755-1125_00822_001.html

寧願有心栽花花不開...好過無心插柳柳成蔭
每段人生都有一些陌生的過客....對你而言...個位過客就係我
既然控制唔到...不如等佢順其自然 睇其變化~
未來的一切都是未知的啊!
我們一直都站在通往未知的旅途上,下一個瞬間的事情,是沒有人能夠預測的~
死得,以後跌錢,跌銀包,跌八達通都係亂拋垃圾

奉勸各位唔好跌野,隨時俾人告

佢地亞頭咪係抓市民錢最叻既陳食C局長.
苛徵重稅,殘民自肥,

公務員十個有九個都係賤格,公仔佬唔敢搞,就搞d阿婆阿伯

該伯伯稱
發文的網民Eddie稱
伯伯指
網民質疑

講晒

上樑不正下樑歪

架車大到, 阿伯好野

呢班食環吾死哂,香港冇日安寧。
如果偉大祖國共產黨可以消滅哂佢哋。
我以後日日愛黨愛國。

食環署署長劉利群曾強調,食環署沒有「交數」情況,升遷以有關人員的品格和「才幹」為準則。東網正向食環署查詢。

「才幹」咪即係「業績」咁咪即係要「揹數」囉,官字兩個口無「交數」但要「揹數」

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2017-12-8 04:45 AM 發表
呢班食環吾死哂,香港冇日安寧。
如果偉大祖國共產黨可以消滅哂佢哋。
我以後日日愛黨愛國。

引用:
原帖由 KWKF 於 2017-12-8 05:21 AM 發表
食環署署長劉利群曾強調,食環署沒有「交數」情況,升遷以有關人員的品格和「才幹」為準則。東網正向食環署查詢。

「才幹」咪即係「業績」咁咪即係要「揹數」囉,官字兩個口無「交數」但要「揹數」
升遷以有關人員的品格.....為準則。
愈賤格愈升遷 就似佢地亞頭掠水至叻既陳食C局長

食夠膽夜晚去旺角遊下  包你醒神

特首無能為力

引用:
原帖由 Solvency 於 2017-12-10 07:55 PM 發表
特首無能為力
區長有L用咩,有同國家對口職級咩
食環最底限度可以算對口國家城管級別
區長最多咪叫放三張紅毛老頭係心口有底氣

香港公安依法保護大媽五毛撤野搗亂,對本地低端自食其力人士絕不留情。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]