• 瀏覽: 13,487
  • 回覆: 250
  • 追帖: 1
+8
好想知大少奶咩樣

引用:
原帖由 pmwaimq 於 2017-11-25 08:18 AM 發表
好想知大少奶咩樣
小心講野,習大未來新抱!?

上次腳痛敗陣,如果再做,恐怕要坐住輪椅推返出去。

樓主真係靠害

深層次衝突加強,多得回歸後所謂重中之重公共房屋問題日趨嚴重。

當內地加建保障性房屋時,香港就停建公屋視而不見低下階層之苦同嚴重性。

公屋停建之餘,但每日仍有大量新移民同南亞人流入。

其次水貨活動令百物狂飆,削弱港人購買能力。

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2017-11-25 00:59 發表
正確地說~2個都系仆街~
你吾使讚大少奶聰明~大少奶不嬲都系甘聰明......
最撲街係雙曾啦: 曾爵士,曾嗨嗨

引用:
原帖由 TheVirgo 於 2017-11-24 11:17 PM 發表
大陸今日的發展方向完全可以繞過香港,只不過得個政治問題,家陣香港都係食緊老本,對面就有一個又係食老土食到就破產的呆灣
正解。剛去了高雄,九時街上已沒乜人。等死!

佢仲衰過貪曾

引用:
原帖由 degas 於 2017-11-24 08:40 PM 發表
咪又係多得佢,揾個肥仔捐錢都失手?
幾十歲都唔帶眼識人,見人咁肥都知佢自控同執行能力差㗎喇,仲委以重任
超級聯繫人都做唔成?')
有名你叫,老懵懂

不只是已經消失
還很難回復往日優勢
黃絲亂港是其中之一 但不是唯一
另一主因是商家政府等人的思維,老是想將外國經驗引入,就覺得是改變, 無論李嘉誠皇國經營模式,胡鬚曾美食車, 以致金融系統,都是搬過來用就無死錯,完全不是按香港特色特點去變革改善,變出無可取代的特式。

引用:
原帖由 hinfan 於 2017-11-25 08:53 AM 發表

正解。剛去了高雄,九時街上已沒乜人。等死!
好多發達國家九時街上都冇乜人
其實大陸都一樣

引用:
原帖由 beelzebub 於 2017-11-25 07:18 AM 發表
快d立廿三條,跟住整個社會大力掃黃,清潔香港,重拾優勢
係呀快立掃走689講毒餘孽

引用:
原帖由 浪子2009 於 2017-11-25 09:21 AM 發表
佢仲衰過貪曾
同意

中央兩招殺港:
設立前海係閹割香港,
零關稅係窒息死香港。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]