• 瀏覽: 21,910
  • 回覆: 174
+7
引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-11-24 05:11 PM 發表
香港的士佬都係衰,為着數,一直抗拒電子/移動支付服務。

下次無散紙坐車就叫Uber好過!
朝早返學時間叫uber

引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-11-24 05:28 PM 發表

唔鍾意Uber可以引入滴滴。無競爭,的士佬唔會進步!
巴士,小巴,地鐵唔係就競爭?

的士就係用黎取代當年的白牌車,而家又要loop返轉頭……

引用:
原帖由 pugbb 於 2017-11-24 04:59 PM 發表

部分的士司機的態度為人詬病,更不時被人投訴。近日,有港媽於社交群組「的士司機資訊網 Taxi」出文,指她與一名的士司機因500元找續問題而起爭執,指責的士司機「老屈」。惟港媽圖「公審」不果,反被網民 ...
所以我都話支付寶幾重要呢

好神經質'以為自己無錯,有無想下司機不是隨時有幾百元在身,剛剛上一個客找完用盡就無

買野都是,士多仔,500元都不收,好正常

所以乘客得5百元,一是一早上車同司機,一是自已換散銀

的士一早應該用八達通,再唔搶佔市場,支付寶好快食晒成個市場

引用:
原帖由 siutatbo 於 2017-11-24 05:29 PM 發表

滴滴就解決到保險及非法載客嘅問題咩??  
要做就一定解決到!

雖然的士佬做既野好多事都唔低幫!!!但人地都要搵食,,而且都未比車資當然唔截錶啦!!!有乜野好嘈?個個客上車都比一千五百,,D的士佬要帶幾多散紙出街?

之前學是學非咪講過囉

引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-11-24 05:11 PM 發表
香港的士佬都係衰,為着數,一直抗拒電子/移動支付服務。

下次無散紙坐車就叫Uber好過!
用手機 call uber, 唔怕手機冇電咩?

引用:
原帖由 siutatbo 於 2017-11-24 05:29 PM 發表

滴滴就解決到保險及非法載客嘅問題咩??  
中國企業來港插旗,自會有高官開路

先唔講手機支付...的士收八達通真係咁難嗎?...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]