• 瀏覽: 34,237
  • 回覆: 201
  • 追帖: 5
如果國航收購,班鬼佬機師可以隨時炒得 而家唔玩嘢將來無得玩了

引用:
原帖由 ka626168 於 2017-11-24 09:20 AM 發表
國泰每次罷工都在十二月,外遊者要小心。
習以為常

引用:
原帖由 fedax1010 於 2017-11-24 10:32 AM 發表

宜家英國嗰邊都立立亂
應該係話得中資係有錢同興趣會收購國泰
不過睇吓太古係唔係獅子開大口
估計個管理層係借機掠水,揸乾揸淨再賣出去,而且中資買國泰係遲早嘅事,正如M記都俾大6買起,到時班盲反又會唔會坐國泰 !

中資都未必要收購國泰, 直接爭奪市場就可以令佢收皮

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2017-11-24 08:48 AM 發表
中資要收購國泰無咁易, 大股東英資太古正一大蠱惑同有政治任務

中國訂了幾佰架飛機,中國人一沾手那個行業,你就實死,遲些,實用平靚正去推,有回鄉証就可上深圳,廣州飛全世界,到時太古送到唔要,有太古,國泰股份,我就………

引用:
原帖由 幪面超人 於 2017-11-24 10:39 AM 發表
呢班機頭佬同班空姐年年都趁聖誕旺季黎玩嘢架啦,都唔係乜嘢新聞
隻“泥肉蟬”夠鐘出場

97後沒阻米字期光環, 所有英國公司在香港都無運行
國太
宜禾
太古

引用:
原帖由 幪面超人 於 2017-11-24 10:39 AM 發表
呢班機頭佬同班空姐年年都趁聖誕旺季黎玩嘢架啦,都唔係乜嘢新聞
年年玩野?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2017-11-24 10:35 AM 發表
宜家嘅國泰服務真係差到無朋友。

完全同意

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2017-11-24 10:35 發表
宜家嘅國泰服務真係差到無朋友。
點樣樣差法 ?

唔聖誕泥玩嘢,幾時玩?
引用:
原帖由 ka626168 於 2017-11-24 09:20 AM 發表
國泰每次罷工都在十二月,外遊者要小心。

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2017-11-24 08:11 AM 發表

有消息指國泰航空的機師擬在12月中將工業行動升級,甚至有傳可能發動罷工,抗議公司計劃削減房津等福利,打算在聖誕外遊 ...
國航收左國泰
班空姐公會就知味道
大陸只有講權力

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]