• 瀏覽: 13,756
  • 回覆: 203
  • 追帖: 2

洋腸話有效,中國有冇答應先,給返居英權香港人先講野啦

但係 中國外交部發言人陸慷代表國家在記者會上表示,《中英聯合聲明》作為一個歷史文件,不再具有任何現實意義。
真係唔明  不具有任何現實意義既歷史文件,兩國元首簽黎做乜。
陸慷呢個歷史表示,又有無現實意義?

香港事,關你L事咩~咁得閒,不如諗下脫歐之後點死好過啦,死英國狗!

Boris Johnson呢步行得好錯。 脫歐談判大前題係英國最緊要係同中 美等傾好將來貿易關係, 先有籌碼同EU傾落去。 早排比大陸 推遲左個會面, 家下仲發表d 咁嘅聲明,英國死得。

Thersea May早排評論中國應該向北韓施壓 已經比中方小到一面屁。有呢Thersea May, Boris Johnson呢類政客 英國死得。

引用:
原帖由 wanmh 於 2017-11-24 12:58 AM 發表
Boris Johnson呢步行得好錯。 脫歐談判大前題係英國最緊要係同中 美等傾好將來貿易關係, 先有籌碼同EU傾落去。 早排比大陸 推遲左個會面, 家下仲發表d 咁嘅聲明,英國死得。
最唔識當時間做啲唔識當既野,真係英國豬🐷

引用:
原帖由 holo3 於 2017-11-24 01:05 AM 發表

最唔識當時間做啲唔識當既野,真係英國豬🐷
https://www.express.co.uk/news/politics/863100/donald-trump-theresa-may-china-visit-xi-jinping-november-usa-uk-latest-news

其實Thersea May 根本未夠班坐呢個位, 因為脫歐搞屎棍如boris johnson 玩大左就閃埋一邊。 無人敢坐呢個位佢先坐到。 佢一上場 就懶強勢 話要delay 大陸同法國合資係英國起個核電廠。 老世係邊個都未認清楚就出黎吋咀。

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2017-11-24 01:20 AM 發表
有咩後續行動 ?
可以有咩?

聯合聲明係一國兩制見證者,梗係有效啦,唔係愛爾蘭點解要英國仿傚
http://www.guancha.cn/internation/2017_11_23_436225.shtml

愛爾蘭外長提出“香港模式”,促英國考慮與北愛“一國兩制”

鍵盤翻頁
左右