• 瀏覽: 5,018
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
+4
乜叫無明天,就系講銀完,自己以為理想高遠,可惜連下一步做乜都未知,仲衰過D賭仔話中左六合彩就買樓,起碼賭仔知道下一步做乜,而大家第一步幾乎一樣,都系思想上打飛機

之前流行"我要真普選",好啦,怕L左你,俾你真普選,你究竟想選邊個救香港?無人答得出

如果真系有個香港救世主,而中共一定唔俾佢做特首,你開佢名,香港人可能認同你,全香港同你一齊爭取真普選,事實你系無,只系用真普選去搞亂,最后連選民一人一票選特首玩法都無埋

依家選舉期過左,玩乜好,有,香港獨立,好啦,俾你獨立啦,然后呢?

我聽過唯一有一個女生敢答:"然后再想想投靠美國定英國",趴街啦你,呢D唔系獨立,系重新做殖民地,殖民地不是獨立的,正讀死書

當你地廢青好型好激動甘話香港獨立,唔該你話明下一步系點?油b定L仲掌權?定推李慧琼做香港王?

乜春都未知,就話獨,獨立就會亂,要死好多香港人你知道無?

香港人有幾猛?最多就系贏鬧交,屌人老母大聲過人地惡過人地就當贏

到人地老母企定定叫你除褲,你又9縮

https://www.youtube.com/watch?v=jxQx2lEa_cw

染左金髮,戴個綠色眼鏡,用漂白水浸白的皮膚,甘咪可以做美國狗!

引用:
原帖由 hk5234 於 2017-11-20 06:51 PM 發表
染左金髮,戴個綠色眼鏡,用漂白水浸白的皮膚,甘咪可以做美國狗!
D廢青港獨完仲有命先啦,單單香港D南亞人已經可以打下半個香港

都岸很久久,香港獨立只係一個口號,同反清復明一樣,使唔使咁驚呀!一個二個嚇到失禁。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-20 09:13 PM 發表
都岸很久久,香港獨立只係一個口號,同反清復明一樣,使唔使咁驚呀!一個二個嚇到失禁。
左腳"港",右腳"獨"

證明做得黃絲,必屬白痴!

香港獨立,最大可能就係大陸唔係揮軍南下鏟平班港獨L。
不過,凡事都有轉機嘅!可能黃絲變身做救港軍然後兩軍對示。
不過,香港會立刻被斷糧斷水斷電斷煤,海陸空港口航綫被封。
要buy time等西歐出兵救援,靠班冇槍冇炮冇陪訓未人道過嘅姑爺兵,應該要出堆屍呢招先有效。
香港有1/10人要獨立嘛,仲有70萬人可以去堆屍。
咁講啦,英美假切火速趕嚟打敗解放軍,香港面臨嘅就係點解決水電煤糧食同防守。
基於英美要長駐嘅話,俾錢囉!香港人大把錢,每年進貢百幾二百億濕濕碎啦!
水電煤就棘手啲啦,冇煤就冇電,冇電就冇水。冇水冇糧嘅話,種囉!不求人靠自己!
70萬人堆屍50萬都仲有20萬黃絲剩!
20萬人從新開次耕作,應該5年就可以自給自足!
只要香港人口減5乘,人人有樓住,又夠地方用再生能源(風力好太陽能好)。
糧食唔再緊撮,經濟發展唔再惹西歐中國嘅貪念,重會漁村農耕嘅社會,
又環保,又自由,又民主!
啊!多麼美麗的將來啊!

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2017-11-19 10:30 PM 發表
乜叫無明天,就系講銀完,自己以為理想高遠,可惜連下一步做乜都未知,仲衰過D賭仔話中左六合彩就買樓,起碼賭仔知道下一步做乜,而大家第一步幾乎一樣,都系思想上打飛機

之前流行"我要真普選",好啦,怕L左 ...
推!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-20 09:13 PM 發表
窮鬼係冇乜好驚, 當業主多過窮鬼嘅時候, 反獨嘅聲音會大D....
你都唔使咁岸久怕聽反獨嘅聲音

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-11-21 12:03 PM 發表

窮鬼係冇乜好驚, 當業主多過窮鬼嘅時候, 反獨嘅聲音會大D....
你都唔使咁岸久怕聽反獨嘅聲音
驚呀!所以為子民安排移民囉!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-21 12:13 PM 發表

驚呀!所以為子民安排移民囉!
家天下?

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-11-21 12:19 PM 發表

家天下?
天下家

引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-21 11:38 AM 發表
香港獨立,最大可能就係大陸唔係揮軍南下鏟平班港獨L。
不過,凡事都有轉機嘅!可能黃絲變身做救港軍然後兩軍對示。
不過,香港會立刻被斷糧斷水斷電斷煤,海陸空港口航綫被封。
要buy time等西歐出兵救援, ...
根本冇可能到呢步。港獨根本係偽命題,討論都嘥氣!中國根本唔會俾行到嗰步。嘈得咁上下太過分,香港政府控制唔到就一招一國一制ko班搞屎棍。港獨?我"挑"!基本法有講到香港如果發生動亂,香港政府管治失效,中央直接出手!到時全香港陪葬!

醒下啦港獨L, 唔好搞咁多春嘢啦!嘉泰都話有塲公投鬧劇搞下,香港連嗰步都唔會有機會!中央唔會俾個有呢個傾向嘅人有機會搞乜春公投,如果有,中央會擺個斬落嚟嘅雞頭俾你班馬騮睇!

引用:
原帖由 lcheung123 於 2017-11-21 16:15 發表
根本冇可能到呢步。港獨根本係偽命題,討論都嘥氣!中國根本唔會俾行到嗰步。嘈得咁上下太過分,香港政府控制唔到就一招一國一制ko班搞屎棍。港獨?我"挑"!基本法有講到香港如果發生動亂,香港政府管 ...
我都話最大可能係解放軍南下解放被獨害嘅香港。
不過,班友唔會心息,所意係咁兒闡述吓“真係獨立咗”要面對嘅世界囉!
諗得再理想都好,現實係要面對。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]