• 瀏覽: 3,555
  • 回覆: 23
+2
台灣軍方表示,解放軍一架電子偵察機周六在台灣對出海域飛行。

台灣的國防部指,一架隸屬解放軍的圖-154型電子偵察機周六上午經過宮古海峽,由北向南飛,進行長程訓練,是中共十九大之後首次有解放軍軍機繞過台灣對出海面。

台灣當局指,在解放軍軍機繞台期間軍方全程掌握對方動態,並進行警戒及監控,強調會持續嚴守防空識別區周邊的海空監控。

解放軍在七月及八月曾多次派戰機繞飛台灣,大陸的國防部曾指解放軍會繼續組織類似訓練,有關方面不需要大驚小怪。

http://news.now.com/home/international/player?newsId=243771

又說中國沒有侵略性

為何現在侵入台灣領空?

請愛國網友解釋

台灣是中國的一部分

美國話自由航行,同自由飛行,都係好重要!

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-11-19 07:51 PM 發表
又說中國沒有侵略性

為何現在侵入台灣領空?

請愛國網友解釋
你搞清楚係唔係侵入台灣領空先出嚟講啦

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-11-19 07:51 PM 發表
又說中國沒有侵略性

為何現在侵入台灣領空?

請愛國網友解釋
你吾好嚇死臺灣人啦!

引用:
原帖由 我係沉大師 於 2017-11-19 10:43 PM 發表

你搞清楚係唔係侵入台灣領空先出嚟講啦
咁中國點解突然用飛機圍住台灣飛??

我拎把菜刀, 係你屋企附近行來行去, 又得唔得??

引用:
又說中國沒有侵略性

為何現在侵入台灣領空?

請愛國網友解釋
朱兄看貼不細讀

臺灣省係我大中華人民共和國一個省,在臺灣省巡邏祇不過係自家嘅事。
引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-11-19 06:51 AM 發表
又說中國沒有侵略性

為何現在侵入台灣領空?

請愛國網友解釋

引用:
又說中國沒有侵略性

為何現在侵入台灣領空?

請愛國網友解釋
保護-台灣

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-11-20 12:36 AM 發表

先問問美國吧

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-11-20 12:36 AM 發表

有幾突然,係國際空域自由飛行有什麼問題

再者,你攞幅地圖睇下,台灣係一個島,中國飛機出太平洋後,北出南入,南出北入,都無可避免要經過過台灣海岸。

引用:

常規任務,每月都有幾次,毋須大驚小怪,臺灣人習慣就好。

引用:

你大驚小怪啫,中國都係學老大哥美國,台灣都會認同做法正常

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]