• 瀏覽: 79,494
  • 回覆: 631
  • 追帖: 3
+18
距離人類初次登上月球已過去48年,惟有關登月造假的爭議一直存在。有外國陰謀論家聲稱在一張1972年12月太陽神17號(A

Youtube用戶「StreetCap 1」上周四(16日)上載一段影片,列出登月造假的證據。StreetCap 1聲稱從一名太空人的面罩倒影中看到一個可疑身影,於是用軟件來截取畫面,他形容那人有長長的頭髮及穿着類似背心的衣物。StreetCap 1稱既然相中人沒有穿上太空衣,因此質疑人類到底有否登月。StreetCap 1稱,曾有人於2009年質疑該照片的真偽。有網民對StreetCap 1的觀察入微表示驚嘆,惟另有網民質疑有人改圖。

太陽神17號是人類第6次、也是最後一次的登月任務。在該次任務中,美國太空總署(NASA)太空人塞爾南、施密特(Harrison Schmitt)在月球表面作22小時的實驗及分析,另一太空人埃文斯則在軌道上飛行。

外星人唔使著太空衣
莫非登月老點50年?

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20171119/bknint-20171119105429876-1119_17011_001.html

原來日本人造假是學 美國人的

大陸造假(仿真)手袋,滷味做假好大制作,完勝大陸

hollywood片場

以當年的科技, 降落月球是可以做到的, 但登月艇載著兩名大漢, 由月球起飛返回太空, 已經是第一難, 再尋回繞月的太空艙, 有如蒼海一栗, 是第二難, 兩艘飛船在太空中以第二宇宙速度連接, 當年的科技係完全依靠太空人的自力操作完成, 真係有如在移動的針孔穿線, 是第三難, 美國人卻[[成功]]了.

無特別只係熱得濟除咗件太空衣姐

完美帝國除咗欠債是假,其餘都是真。

好比50年前嘅電腦勁過宜家嘅電腦嘅
50年前飛到上去,依家居然話唔得
搵鬼信

我唔信登月
但亦唔信美國既studio道具會咁hea

再講,以美國人性格如果1972年登到月
到今時今日,月球上應該有BurgerKing,Walmart,Amazon...

真亦假時假亦真

造一次假快過蘇聯咪足夠。做乜要做六次假?

求其網上搵個陰謀論“家“, 同埋d 証據好求其。 一d 都唔專業。 就用黎做新聞。 同蘋果一鬼樣無分別。 但呢度d 人信哂。 其實香討人你地自己同你地口中日日講既所謂黃絲咪一鬼樣。 你只是地兩班低智商生物互片吧了。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2017-11-19 03:44 PM 發表
以當年的科技, 降落月球是可以做到的, 但登月艇載著兩名大漢, 由月球起飛返回太空, 已經是第一難, 再尋回繞月的太空艙, 有如蒼海一栗, 是第二難, 兩艘飛船在太空中以第二宇宙速度連接, 當年的科技係完全依靠太空人的 ...
你知唔知.....
美國怕露出破綻以後吾再表演上月球。
另外....美國太空署已公佈,因為某些原因和搬遷過程中。上太空月球有関嘅重要文件同埋証明....已經完全唔見曬,遺失咗。
你當人傻噶咩

今時今日嘅科技都上唔返月球,何況 1972 年

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2017-11-19 03:25 PM 發表
距離人類初次登上月球已過去48年,惟有關登月造假的爭議一直存在。有外國陰謀論家聲稱在一張1972年12月太陽神17號(A

http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20171119/photo/bknint-20171119105429876-1119_17011_001 ...
如果係真 點解上左一次就無人再上過去!因為根本就上唔到

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]