• 瀏覽: 14,342
  • 回覆: 77
+2
引用:
原帖由 瑪卡 於 2017-11-18 12:18 PM 發表
中國人只要賺小錢錢就好
中國人積沙成塔!

成功、失敗,何來定義?
對於投資者,取得預料回報為之成功
對於其他人話投資者失敗,佢懶得理會
引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-18 09:06 PM 發表

你都預料一帶一路失敗.

當窮國發難, 軍人打劫一帶一路, 中國年年都要付過路費. 窮國政府入不敷支, 不能如中國靠地產補貼, 政府(以公司借錢)不還錢. 民族主義起頭, 多國就會聯合打劫中國!

投資者想回報係錢?還係其他?
引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-18 11:43 PM 發表

窮國政府入不敷支, 不能如中國靠地產補貼, 政府(以公司借錢)不還錢.
投資者成功?

還好,中國人唔會窮得只有錢。
引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-19 12:03 AM 發表

不還錢, 無回報.

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-19 12:11 AM 發表

一帶一路失敗了
繼續企街喊天滅中共啦,
冇快支爆架啦。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-19 12:38 AM 發表
你都承認 一帶一路失敗了
係呀。
喊下天滅中共就可以令一帶一路失敗架啦。

中國有冇俾其他國家聯合打劫,真係見唔到
樓主原本個帖俾人嘗試中途騎劫,就一目了然

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-19 01:42 AM 發表

事實: 窮國反中, 令一帶一路失敗
巴基斯坦傳拒中國資助140億建水利大壩
https://hk.news.yahoo.com/巴基斯坦傳拒中國資助140億% ...
哦。
成功既三百個項目你唔提,
只提失敗的三個項目。

黃屍的本色,
就是將中國的小數負面消息去無限放大,無限伸廷,無限上綱,無限渲染,吹噓,抺黑,抄作,斷章取義,以偏蓋全,嘩眾取寵。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]