• 瀏覽: 10,811
  • 回覆: 109
  • 追帖: 1
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-19 12:10 AM 發表

大陸仲多死亡事故
自己不反省 還要求別人只發生一起事故的反省

真是一個不知羞恥的國家
多謝你的“中國重大火車事故列表”。

原來你想講在中國乘搭火車發生事故死亡的機會率是一億分之一。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-19 07:51 發表

你之唔係又抄返我。
你唔止遲仲係鈍。
我唔明你講乜,你可能係漏咗字,即字障,我解釋得好清楚,因為漏咗字,令雙方溝通有障礙

引用:
原帖由 skymachine 於 2017-11-19 11:28 AM 發表

我唔明你講乜,你可能係漏咗字,即字障,我解釋得好清楚,因為漏咗字,令雙方溝通有障礙
你漏我冇漏。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-19 12:10 發表

你漏我冇漏。
又俾機會我話你遲咗

輕視安全日本就最厲害啦。 福島核災禍害全世界。 日本人賠一百個日本全部資產都唔夠。 

引用:
原帖由 skymachine 於 2017-11-19 12:16 PM 發表

又俾機會我話你遲咗
咪儍啦!我冇比機會你!

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-19 09:15 PM 發表

一盞訊號燈熄了——> 中國高鐵撞車
哦。
例子呢?

JR福知山線出軌事故是發生在2005年4月25日上午9時18分(日本標準時間),於日本兵庫縣尼崎市,一列西日本旅客鐵道(JR西日本)福知山線(官方暱稱為「JR寶塚線」)的快速電車因為脫軌撞擊路旁公寓大樓而造成107人死亡,562人受傷的重大鐵路事故。
JR羽越本線出軌事故日語:JR羽越本線脫線事故)是一宗在2005年12月25日時,發生於山形縣最上川鐵道事故,一列JR東日本羽越本線特急電車因為出軌撞擊路旁小屋,造成5死33傷。此事故是繼JR福知山線出軌事故後,同年內日本第二宗重大鐵路事故。[1]
營團地下鐵日比谷線事故是一宗於2000年3月8日,發生於東京營團地下鐵日比谷線的嚴重鐵道事故。事件中,一列地鐵列車在通過中目黑站附近一個道岔時突然出軌,並撞向另一列行駛中的列車,共釀成5人死亡,64人受傷的慘劇。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-19 09:43 PM 發表
溫州動車
哦。
冇啦。
九年來都係呢一單乍。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-19 10:03 PM 發表
將會更差
列車故障大增45% 高鐵安全堪憂
http://the-sun.on.cc/cnt/china_world/20160323/00429_010.html
列車故障事故逾1500宗 中鐵總:質量未達標
http://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/20160322/bkncn-201603220 ...
哦。
【將】即係未發生啦。

【將】會支爆添。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]