• 瀏覽: 49,324
  • 回覆: 342
  • 追帖: 6
+12
換晒班自以為是、高高在上的空中服務員先講其他改革啦。

毒CC黑妓有目的地針對國泰,針對所有純港左以港為基地的本地企業,都幾難番身

引用:
原帖由 ClassaWin 於 14/11/2017 11:22 發表

去倫敦,直航三間(因航,英航,維珍)都有好時間,半夜飛上午五點幾到。但計晒所有費用,因航就寧舍貴三兩百。上到機都係訓,揀最平同機艙最乾淨既,我就唔搭因航啦另外試過搭因航,揀機尾位訓覺,成班空姐做完 ...
去歐洲我坐Etihad B仔算了,係耐D要轉機不過人地平D服務又好。
因航就要調返轉個客睇佢心情。去日本Japan Airlines賣$12,000蚊一個人有flat-bed,
因航夠膽死賣兩皮野但仲要係濕鳩Regional Business凳。

炒撚曬班做燃油對沖O既管理層正正經經搞好本業已經有錢賺

引用:
原帖由 DDG98 於 2017-11-14 11:18 AM 發表
中國國際航空公司收購國泰!
擺明就係,所以咪曰曰唱衰佢

引用:
原帖由 DemonGod 於 2017-11-14 10:56 AM 發表

有三文治叫好,美國國內機由西岸飛去東岸六七個鐘只提供免費飲品,想食野唔該自費。
如果票價可以揀唔要meal冇問題,弊在錢照收但比D食物難食到不得了。

引用:
原帖由 siuman9 於 2017-11-14 11:31 AM 發表
炒撚曬班做燃油對沖O既管理層正正經經搞好本業已經有錢賺
尼班係有目的內奸

引用:
原帖由 DemonGod 於 14/11/2017 11:22 發表

我試過唔想特登叫空姐,自己行去機尾問三文治,個睇緊習誌既空姐唔出聲冇表情,開櫃將一藍三文治拿出放在抬面然後坐返底繼續睇習誌,望都費事望。
上次我老婆坐B仔個陣,想問死港女空姐refill野飲,
空姐答「吓?」,超無禮貌。個客要睇返佢心情轉頭。

推子公司做廉航,自己繼續做高檔就得啦

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-11-14 11:03 AM 發表

咁都要搵個位話政府.
政府一早話要三跑架啦..
HK01 係好毒果小小..
起3跑,你儍㗎? 問過海幫呢D環保人士未? 海豚重要過你的跑道。又要打官司,又要拿法援,自己又唔比錢請律師

廉航係必然!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]