• 瀏覽: 22,944
  • 回覆: 229
  • 追帖: 3
點解要貼錢比西隧
加價落紅隧黎分流
唔係東隧減價黎分流
洗錢請顧問就係教你加價同埋貼錢比私營隧道

引用:
原帖由 musiczone 於 2017-11-14 10:43 AM 發表
全部統一價錢就唔會咁多問題
比私人機構起基建 真係弱智

不如強制用autotoll

分流左改善左現時塞車問題,但又會否鼓勵更多人渣車返工?咁到時唔係塞隧道,會唔會塞左成個中環?
其實我覺得想要改善塞車問題,最直接應該係整電子道路收費,或者增加上下班時段,私家車過隧道的收費。

引用:
原帖由 cha1202 於 2017-11-14 11:32 AM 發表
點解要貼錢比西隧
加價落紅隧黎分流
唔係東隧減價黎分流
師兄你呢個加價分流方法,政府用過N次來 欺騙市民,大家知道吾work,只可以增加收入。

贊成興建多條隧道或橋!

引用:
原帖由 frankiessl 於 2017-11-14 11:37 AM 發表
不如強制用autotoll
我 懷疑autotoll要畀費用政府/隧道公司,所以autotoll要收回有關款項,導致未能全面使用自動收費。

引用:
原帖由 leegcf 於 2017-11-14 10:23 AM 發表
成日比錢研究多餘 直接試一兩個月三隧道同一收費咪知咩事 研究既錢用係流量對分好過
西隧唔到政府話事.
佢貴先小人用,無理由明知佢加貴要補貼減返

佔公家地,地底,兩邊路口也用公家高速路,  西隧怎會咁Q惡死?

紅隧係正中間超方便,我唔鍾意兜路,比幾錢隧道費都冇問題,話知你加到$1000一程,照過,咁平唔過就笨

引用:
原帖由 TT2017 於 2017-11-14 10:40 AM 發表

呢D咪利益輸送羅,使鬼顧問研究咩,你加到紅隧收費$500,一次咪即刻通晒.西隧吾使保貼車主收費都大L把人用.

D膠官夠膽出十幾萬人工,跟大陸騙子一9樣.
紅隧收費加到$500,你仲膠過 d 膠官

同一個點,很多地方都有公家,私家渡輪。 政府就起多一條西隧啦!

引用:
原帖由 cha1202 於 2017-11-14 11:32 AM 發表
點解要貼錢比西隧
加價落紅隧黎分流
唔係東隧減價黎分流
補貼紅隧東隧免費,唔駛停車直去就差唔多.
紅隧東隧地理位置都唔同,去果頭加減都要用架啦.
PK西隧貴到無人用,重要補貼佢比人用?

西隧系私人經營,直接利益輸入?
你補貼佢又話行車流量大左維修成本貴左又加遮

引用:
原帖由 陳晴 於 2017-11-14 11:42 AM 發表

西隧唔到政府話事.
佢貴先小人用,無理由明知佢加貴要補貼減返
口口聲聲叫企業要有責任 但偏偏自己唔負責任 基建搵人地起咁即是咩玩法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]