• 瀏覽: 2,171
  • 回覆: 18
【東方日報專訊】【本報訊】香港眾志秘書長黃之鋒於三年前衝擊政府總部,今年八月被改判囚六個月,早前獲准保釋等候上訴,他接受傳媒訪問時聲稱在獄中曾被要求脫光衣服,蹲下仰頭回答長官提問。懲教署署長林國良昨早出席活動後指,懲教署沒有這方面要求,而在個別情況下,在囚人士可提出投訴或向現場同事反映當時情況。他又提及,獄中的職業培訓與坊間機構無分別,只不過因性質問題,運作上有保安考慮。

港每年有二萬人入獄

林重申,懲教人員是根據法例與規條執行職務,會一視同仁處理,不會因個別人士的背景或入獄原因等有特別安排;他並指,每年有二萬人入獄,明白有些人最初會不習慣,又認為懲教署有進步空間,但在各方面都做得不差,如果未來收到有人對監獄制度提出意見,亦會作出考慮。

***頂解G 瘋唔問夜晚唔可以返屋企瞓教呢?***

新聞來源連結:

https://hk.mobi.yahoo.com/news/黃 ... 提投訴-213015035.html#

「之鋒」以為佢坐監同其他人唔一樣
洗唔洗晚晚叫周庭入去俾佢⋯⋯
唔怪之得「之鋒」會坐監啦
引用:
原帖由 stuntman 於 2017-11-13 01:40 PM 發表
【東方日報專訊】【本報訊】香港眾志秘書長黃之鋒於三年前衝擊政府總部,今年八月被改判囚六個月,早前獲准保釋等候上訴,他接受傳媒訪問時聲稱在獄中曾被要求脫光衣服,蹲下仰頭回答長官提問。懲教署署長林國良昨早 ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2017-11-13 01:44 PM 發表
「之鋒」以為佢坐監同其他人唔一樣
洗唔洗晚晚叫周庭入去俾佢⋯⋯
唔怪之得「之鋒」會坐監啦

特朗普去中國簽完十幾億訂單,以後D黃C仔想有啖好食都幾難。

無咁嘅要求?咁叫佢脫衣踎低嗰d係乜嘢人?
脫光衣服…蹲下…仰頭…然後就俾人塞住?!
好精彩呀!

引用:
原帖由 checkers1996 於 2017-11-13 11:19 PM 發表
河童.只是為錢.的小漢奸.
正確叫
政治小混混
漢奸條柒頭還未夠班

班扒街仔想挑動囚犯攪事就真
好毒辣

以前何同學就威,近排連幾個揸黃傘嘅背景老臨都請唔起。
美國大元師當老襯剛去完中國拿下十多億人仔訂單,班民主小混混期望爸爸繼續放黑金水,簡直係未L瞓醒。
建議呢班柒頭拿拿林去攞返個藍証考番個QAS去做保安算吧啦。

又老屈。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]