• 瀏覽: 12,656
  • 回覆: 24

之後佢就唔覆唔理,睇佢個時間,反而等耐好多,早知坐地鐵或紅Van

引用:
原帖由 al616 於 2017-11-12 18:38 發表

之後佢就唔覆唔理,睇佢個時間,反而等耐好多,早知坐地鐵或紅Van
我亦遇過,九巴應該唔想出巴士延誤的消息,他想呃D客繼續在巴士站等,唔想益其他交通工具,你等得10分鐘20分鐘你就會繼續等

引用:
原帖由 al616 於 2017-11-12 06:38 PM 發表
其實都唔知咩問題,可能係人的問題或者唔夠人,我有時都在某巴士總站坐巴士,明明每晚九點鐘開,但經常當到最後一兩分鐘時就變,有時變遲五分鐘唔定,有時變遲十分鐘唔定,但車呢,肯定有嘅,停咗兩三架響度。

試過有朝搭車寫班車07:19到,下一班要07:31,我去趕搭19分果班,跑下跑睇表見到自己16分到站架巴士就到左,結果同一條線連續三日早到幾分鐘,差d 預唔到時間

準喎

佢個app一向都唔準

只作參考,不要太認真~日本就話可信~

愈嚟愈唔準,明明話仲有2分鐘到,望完個app已見架巴士埋站,亦有話就快到達,但等咗勁耐都未見有車。一係連分鐘都無顯示。

連分鐘都無顯示好多,明明15-20分鍾一班都要等足35-40分鐘先有車,要等咁耐真係會轉港鐵

繁忙時間最唔準

算係咁啦,但突發時塞車預計唔到

我覺得幾準,最多都係一至兩分鐘誤差

引用:
原帖由 al616 於 2017-11-12 06:38 PM 發表
九巴應該要跟反google地圖行車時間啦,成日話因塞車,人地地圖又計了大約時間你唔得?唔得就跟人地個程式加落自己到。

試過星期日搭601, APP上面連續2班車都係假班次, 夠鐘無車

朝早返工日日搭同一班車岩岩好准時返到公司, 但呢排成日突然無左班車大失預算

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]