• 瀏覽: 16,765
  • 回覆: 116
  • 追帖: 1
+5
等額選舉本身就係笑話

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-16 10:35 發表
去屎坑同去外國讀書一樣呀!
對你來說可能係啦!
去某一地方一定有其所愛,或有其响往。
但屎坑唔係囉。
世界每一個地方都有屎坑架啦!無腦先會攞嚟做比喻。
學校就夠每個地方都有啦!
老實講,去屎坑同去讀書對我來説都係必需,
當然affordable嘅情況下更會揀個好質素,好環境,
屎坑都係,質素好,屙都屙得舒服啲,更係揀正個個先去!
但揀去嗰個屎坑但唔代表要愛上個樹住晌個樹。

你開始立嘅論點把留學嘅地方=想去嘅地方,
我指出留學嘅地方≠想去嘅地方
因爲學嘅地方不過係有效提昇自己嘅地方
而屎坑亦不過係有效排毒嘅地方
所以,去外國留學只能説當地嘅教育好;
去厠所只能説屎坑嘅馬桶好。

一開始錯嗰個係你嘅論點,然後先有後面嘅笑話!
董唔董?

引用:
原帖由 地理農務系學生 於 2017-11-16 11:33 發表
等額選舉本身就係笑話
有幾好笑先?

引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-16 12:32 PM 發表

但揀去嗰 ...
屎坑論霸佔此貼

引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-16 12:32 PM 發表

但揀去嗰 ...
必需不代表一樣,去屎坑同去讀書一樣呀!
咁唔怪之得你會咁啦。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-17 08:09 發表

必需不代表一樣,去屎坑同去讀書一樣呀!
咁唔怪之得你會咁啦。
算啦,預咗你係唔會認錯㗎啦。
提醒咗你論點嘅錯處,你點諗你嘅事。

屎坑雖然唔係啲咩神聖嘅嘢,但唔會人爲污糟就可以忽視。
放低你嘅有色眼鏡,睇嘅嘢豐富好多。

引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-17 10:53 AM 發表

算啦,預咗你係唔會認錯㗎啦。
提醒咗你論點嘅錯處,你點諗你嘅事。

屎坑雖然唔係啲咩神聖嘅嘢,但唔會人爲污糟就可以忽視。
放低你嘅有色眼鏡,睇嘅嘢豐富好多 ...
我係話你比喻用得唔啱。
你咪死撐啦。
大學之道在乎明明明德。
屎坑有咩!
古人云書中自有黃金屋,書中自有顏如玉。
你糞便當黃金呀!如花當如玉呀!
你講啲理由通咩!
用得唔啱就係唔啱!
屎坑橋!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-17 11:30 發表

我係話你比喻用得唔啱。
你咪死撐啦。
大學之道在乎明明明德。
屎坑有咩!
古人云書中自有黃金屋,書中自有顏如玉。
你糞便當黃金呀!如花當如玉呀!
你講啲理由通咩!
用得唔啱就 ...
係唔係我唔啱,你自己先知啦
你咁認爲去邊樹讀書就係愛邊樹,咁你就解釋下點解會有咁多海歸人仕囉!
我就解釋咗,你呢?
讀咗咁多書都解悉唔到,係因爲讀晒啲顔如玉?定係讀屎片上晒腦?

引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-17 11:54 AM 發表

係唔係我唔啱,你自己先知啦
你咁認爲去邊樹讀書就係愛邊樹,咁你就解釋下點解會有咁多海歸人仕囉!
我就解釋咗,你呢?
讀咗咁多書都解悉唔到,係因爲讀晒啲顔如 ...
係你解釋唔喎。
你話留學同去屎坑一樣。
我咪講咗。
大學之道在乎明明明道。
唔明呀?

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-18 14:39 發表
係你解釋唔喎。
你話留學同去屎坑一樣。
我咪講咗。
大學之道在乎明明明道。
唔明呀?
你知唔知明明德點解㗎?
亂quote當寶典!
家陣鬼同你研究大學之道定大便之道咩!
我否定你講緊嘅有外國簽證=愛外國,你講“明明明德”...
9唔搭8。

引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-20 10:54 AM 發表

你知唔知明明德點解㗎?
亂quote當寶典!
家陣鬼同你研究大學之道定大便之道咩!
我否定你講緊嘅有外國簽證=愛外國,你講“明明明德”...
9唔搭8。
你當然唔明啦,明就唔會攞大便嚟比啦。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-11-11 07:32 PM 發表
低等生物自知愚蠢,  沒有資格參與決定 由誰來治理自己生活的地方。

牠們 認爲成王敗寇, 自己不能是王,當然只能是寇 - 即是賊!

所以 香港人 都很高興 牠們 能被 共慘黨 以蟈家的名義 屠殺 ...
真正的民主是市民直接對政府政策一人一票投票決定, 而不是選某條油仔代自已管理國家政府, 只有傻仔才要找人代自已做決策! 民主選舉就是傻仔選舉!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-11-20 12:40 發表
你當然唔明啦,明就唔會攞大便嚟比啦。
你果然唔識!係你自己攞大學同大便比。
我不過係攞你嘅思維同大便比。
你嘅思維果然同大便一讓,sucks!

引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-20 02:28 PM 發表

你果然唔識!係你自己攞大學同大便比。
我不過係攞你嘅思維同大便比。
你嘅思維果然同大便一讓,sucks!
攞屎坑嚟比喻留學咪邊個講架?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]