• 瀏覽: 20,137
  • 回覆: 112
到時被人拉唯有話自己智障礙啦!!! 

引用:
原帖由 Samhh 於 2017-11-13 03:40 PM 發表
男屍以為咁講會阻止人噓國歌, 其實好幼稚.
咁你咪繼續噓囉,但想問吓你,噓完有乜好處?有獎金?身體好咗?成熟啲啦

唉,權利係要自己主動爭取。好似我地呢d係康港做左咁多年人一向 奉 公守法的良好市民,太過只懂逆來 順受凡是只會啞忍。就算只係睇場波想話享受一下小小娛樂偷得浮生半日閒啫都要受d76噓聲 滋擾....你唔出聲人地就踩到你上心口當你自動放棄享受清淨環境的權利。唉勤力建設的小螞蟻點解得d咁ge下場? 真係要跟住呢班人聲大夾惡去呃福利先有錢途? 有時睇見立x新聞d留言真係覺得好撚心寒   21世紀資訊爆炸的年代還有人懵到將香港經濟衰退的原因通通入哂老共數。又唔去理解一下工業北移之類港英時期已開始發生,只要有人說幾句讚賞中國的話就會換來痛駡,又話乜野香港會斷送係班擦鞋仔手裏又話乜野香港會陸沉之類日日危言聳聽...鍾意扮救世主無時無刻幻想太平天國到來但事實志大才疏 聲豆市民生活無辜受打擾香港還可以是安樂窩嗎?  你有人權我唔出聲即  係我無人權...點解? 咁ge 民主社會點解仲會有人嚮往的?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-11-12 05:22 PM 發表
啲黃屍真係丟架,之前咁多人响度噓,一話要立法,幾多人即刻要坐低唔敢再噓,得返小貓三四隻😂😂

法都未立就驚成咁,真係“把口兇狠,身體好誠實”。

黃屍就係一堆“畏威不懷德”嘅 ...
自從示威擲磚放火打警察要坐牢,即刻安靜晒
立法點會冇用

我鍾唔鍾意 老共...唔太...隨你信唔信.....不過我睇完雷鼎鳴單野深深感受到暴民政治的威力....人地事實係話叫人唔好用粗口指名道姓鬧人你就誤解人唔俾你講粗口自己郤講叫雞...
事實上我 對雷鼎鳴或林毅夫等人只有敬佩...有見識..有正確的政策指導。你睇野只睇表面。你沒有睇過雷鼎鳴寫過咁多本經濟學普及讀物之中的任何一本的那怕一 小項政策建議作思考和評論 只有黑白思維...媚共或不媚共 ...只要判定係媚共就無休止的惡言。 香港人幾時變到咁懶得思考?  唔 通 港英時代九年免費教育已被洗腦自己郤不自覺?

教授講出港人心聲

引用:
原帖由 前輩 於 2017-11-18 03:16 PM 發表
教授講出港人心聲
我 唔係好鍾意 老共,不過更加憎飯民

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-11-12 05:22 PM 發表
啲黃屍真係丟架,之前咁多人响度噓,一話要立法,幾多人即刻要坐低唔敢再噓,得返小貓三四隻😂😂

法都未立就驚成咁,真係“把口兇狠,身體好誠實”。

黃屍就係一堆“畏威不懷德”嘅 ...
你是大陸人?還是共産人?

只會令人對政府更反感

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2017-11-19 07:07 AM 發表

你是大陸人?還是共産人?
你咁緊張我係咩人做咩?
你面對唔到香港黃屍就係一堆“畏威不懷德”嘅膠人,咪認咗佢嘍!
明明起哂咁噓國歌㗎,一聽見要立法,當場嚇到乖乖地坐低响度扮哂乖仔,黃屍做咩唔繼續噓啫?
無膽匪類😂😂
唔通,我係大陸人,或者共產人,香港黃屍就會變得好英勇?就會“把口同身體一樣咁兇狠”???😂😂
即然“黃屍把口兇狠,身體就好誠實”就係一個無可改變嘅事實,你唔去鞭策督促香港黃屍,反而問我係咩人,你係咪傻㗎???

引用:
原帖由 前輩 於 2017-11-12 08:41 AM 發表
根本冇可能捉
學美帝即時槍斃唔洗捉

RE # 100 
你叫黃絲認真看問題, 認真檢討自己不足, 對他們來說根本是不可能. 
要他們反駁你的論點是MISSION IMPOSSIBLE, 因為他們有腦袋但沒智慧. 他們只有用"你是大陸人"一招去將你的論點推翻, 因為他們深信大陸人什麼都是錯的. 
只能用可憐可悲及可笑去形容他們. 

國歌法係專治黃+獨狗。

咁你咪由得佢丟囉

會留佢地架,唔鍾意做中國人。香港永遠都是中國的地方,佢地踏嘅地方,行嘅地方,住嘅地方。全部都是中國的地方,講嘅說話都是中國廣州話,佢地父母唔知係唔係混種人呢?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]