• 瀏覽: 48,217
  • 回覆: 567
  • 追帖: 1
+32
引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-13 04:35 PM 發表

咁即係點?
講緊日本奶粉有輻射...

我家老嘅嫩嘅都唔咁食日本嘢,
你噏乜春自己食唔食奶粉?
我唔食都要買俾屋企人食㗎!
唔通我自己唔食咁日本嘢嘅輻射就係冇問題?
你個天才,果然同你溝通唔到。

有:

https://www.youtube.com/watch?v=oBnvzp2B9xA

引用:
原帖由 kc_loo 於 2017-11-13 04:46 PM 發表

製造業, 一向都係!
高污染, 地多, 用天然資源多
世界先進國家無一個會希望破壞自己環境, 無一個急於為錢賣自己天然資源, 除了強國
on9大把國家賣自己天然資源——石油維生。

引用:
原帖由 kc_loo 於 2017-11-13 04:46 PM 發表

製造業, 一向都係!
高污染, 地多, 用天然資源多
世界先進國家無一個會希望破壞自己環境, 無一個急於為錢賣自己天然資源, 除了強國
美國今日搶住做喎

所謂“大頭奶粉”已經是九年前,無需再無限放大,伸廷,上綱,渲染,炒作,吹噓,抺黑,斷章取義,以偏蓋全,嘩眾取寵。
如果真係咁,大陸所有十歲以下小童都是大頭。

其實大陸人飲得最多既係自己大陸奶。
只是黃屍見到有幾個大媽在澳洲買奶粉就無限炒作而已。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-11-13 05:30 PM 發表
所謂“大頭奶粉”已經是九年前,無需再無限放大,伸廷,上綱,渲染,炒作,吹噓,抺黑。
如果真係咁,大陸所有十歲以下小童都是大頭。

其實大陸人飲得最多既係自己大陸奶。
只是黃屍見到有幾多大 ...
藍絲一反駁唔到就話人炒作。

引用:
原帖由 Albert_Yip 於 2017-11-13 05:37 PM 發表

藍絲一反駁唔到就話人炒作。
嗎駁左你班黃屍西奴美狗。
大陸人飲得最多既奶粉是大陸制囉.
依家好似係你反駁唔到我播。

引用:
原帖由 kc_loo 於 2017-11-13 16:52 發表
根本心知肚明, 今時今日如果搵大陸大頭奶粉同日本奶粉選擇, 香港人會點選,
日本貨係福島事件發生時的確有短時間影響了信心, 但其實好快已經回服到
何況大陸人自己都唔飲大陸奶
你係話大陸有錢嘅人唔飲大陸奶粉咋?
大陸仲有幾多人飲大陸奶粉你知唔知?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-11-13 05:40 PM 發表

嗎駁左你班黃屍西奴美狗。
大陸人飲得最多既奶粉是大陸制囉.
依家好似係你反駁唔到我播。
師兄你冇聽過,星期日邊度最多菲律賓人呢條小學鷄IQ題?
黃屍會話係中環

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-11 03:37 AM 發表
你們吹水無用, 看調查吧!
全球最受尊敬產品製造國調查:德國居首 日本第8 中國墊底
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27035331
其實呢個調查嘅結論就是全球人類都非常無恥地用著中國製造的產品。 因為幾乎全球人類都不可能離開中國製造了。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-11-13 02:47 PM 發表

我唔係樓主, 不過見你咁問, 我呢個自認愛國人士,都睇下是否身體最誠實...
電視,洗衣機,雪櫃,>韓國
電磁爐>日本
3部窗口冷氣機,煤氣熱水爐,其他小電器,燈>國產
其實如果海爾香港有正式代理,洗衣機,雪櫃極有 ...
我都自識超愛國,如果是國企質量真係比較有保證,
民企?怕怕
買國產物一定是買國營企業,最小依足法規生產,
民企?食/爆,不死人要還神。

引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-13 06:06 PM 發表

你係話大陸有錢嘅人唔飲大陸奶粉咋?
大陸仲有幾多人飲大陸奶粉你知唔知?
咁你都認為如果afford 到, 佢地都唔會選擇國產
又即係如果選擇國產, 又唔係因為質量好

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-11-12 05:55 PM 發表

多Q如,揾黎講,我敢講永遠都有中國人買外國貨品。

你咁講係唔係即係想講A國所有人都唔買外國同類產品,先代表A國該類產品沒有問題Y。
你多q啦!你又邊個朋友用國奶餵B呀。
我比支國產眼藥水同日產眼藥水你揀,你會滴邊支呀?

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2017-11-12 06:43 PM 發表

但領導飲唔飲蒙牛呢?
領導子女連中國人都唔做,你話呢?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-11-13 08:11 AM 發表

哦。
有些人選擇不作答或答到模稜兩可去逃避。
你咪一直係咁囉,次次都唔敢答。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]