• 瀏覽: 3,585
  • 回覆: 64
+5
人大常委會通過將國歌法納入《基本法》附件三之後,昨晚再有球迷噓國歌,基本法委員會委員譚惠珠希望 國歌法在香港立法後,市民能尊重國歌。

呢班左狗日撚日叫人尊重國歌~ 但你地有冇尊重創作國歌既田漢呢?

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/516004/

立法後可以捉人罰錢。

引用:
原帖由 PIasticMan 於 2017-11-10 10:17 AM 發表
大口珠又鬧香港人
為左狗糧啫

引用:
原帖由 曹木各 於 2017-11-10 10:53 AM 發表
尊重是在心中 噓國歌是市民心中對政府不滿,唔代表唔尊重
係咪即是話"大聲唔代表冇禮貌"?

要用立法去迫人尊重,唉...中共

立法後睇城邦傑青繼續噓國歌

立法之後先至唔噓國歌 就唔係叫尊重國歌啦 擺明只係怕咗惡法

引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-11-10 11:40 AM 發表
立法之後先至唔噓國歌 就唔係叫尊重國歌啦 擺明只係怕咗惡法
公民抗命,無畏無懼

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 2017-11-10 10:16 AM 發表
人大常委會通過將國歌法納入《基本法》附件三之後,昨晚再有球迷噓國歌,基本法委員會委員譚惠珠希望 國歌法在香港立法後,市民能尊重國歌。

呢班左狗日撚日叫人尊重國歌~ 但你地有冇尊重創作國歌既田漢呢?

ht ...
田漢咁嘅樣嘅咩 唔睇個名仲以為係彭德懷

立法如何定位尊重於不尊重,國歌辨可以好主觀地執法,五毛假愛國唔好以為立左法就好過引,香港已進入憑主觀執法,唔好從為忠心愛國就冇事,覺得你唱得様L衰一樣拉你

引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-11-10 11:41 AM 發表

田漢咁嘅樣嘅咩 唔睇個名仲以為係彭德懷
彭德懷....都係比人鬥死?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]