• 瀏覽: 18,503
  • 回覆: 114
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 skidman 於 2017-11-10 12:49 PM 發表
有講有笑就就係朋友,收錢做野都要比d誠意架樓主
照睇應該幾好關係,如果特朗普同某人關係差,真係會當眾臉落人面。

好像安培咁!安培今次出曬醜,特朗普完全唔理佢自己走左。。。

黃絲又要玻璃心了

引用:
原帖由 史獨 於 2017-11-10 01:29 PM 發表

識講既ok ,yes  , hi ,  bye,小學雞英語,如果佢識講佢會講,奈何佢真係唔識,佢老婆都好d,雖然有口音但都起碼敢講,佢去UN發表講話都用英語,even老江都試過用英文講,但習我肯定佢英文好撚柒先唔敢講,佢甘 ...
你講咁多都冇乜意思,中國人的國家領導人,一句英文唔識講有乜問題啊?馬云係因為佢大學時就係英文專業,又做過英文老師,國家領導人唔需要似馬雲㗎嘛!

黃絲呢排日日喊

引用:
原帖由 史獨 於 2017-11-10 01:19 PM 發表
習主席對住特朗普淨係識講,okay okay , yes yes,成個on9仔甘,唔該學下馬雲吖,佢連馬會英語能力十份之一都沒

https://youtu.be/3c66ez9dFYU
算把啦你!

佢自己是中國人當然講國語多過英文,以為講英文是好叻咩!

識唔識管治國家如何發展國家,才是領導人的任務。

就是今天中國堀起,自己根本不需要說太多外語,這樣才能增強國人對外說國語信心。

而且好多歐洲國家人都不會因為說英語而自豪,反而大多數用返本地語,甚至你用英文講野!根本都不會理你,仍然說本地語。

引用:
原帖由 SayYouSayMe 於 2017-11-10 01:42 PM 發表

你講咁多都冇乜意思,中國人的國家領導人,一句英文唔識講有乜問題啊?馬云係因為佢大學時就係英文專業,又做過英文老師,國家領導人唔需要似馬雲㗎嘛!
捉這點不停講,明顯是對自己或民族自卑的表現,所以甚至會覺得不懂英語,等於低人一等。

結論是條可憐蟲。

引用:
原帖由 史獨 於 2017-11-10 10:14 AM 發表

我聽過習近平講英文,真係麻麻,有時我明白大陸領導人都可能識講但因為所謂國家尊嚴所以堅持用國語,但有時一些小埸合,如人地用英語問你,你可以流利用英語答份人或者記者,你睇馬雲就,我好佩服佢,佢真係一名好 ...
馬雲可以同國家主席相提並論?馬雲呢種人,你掉塊狗餅出黎,要佢吠兩聲,佢照做都唔會有人理佢,一個國家主席可以?

引用:
原帖由 chan198999 於 2017-11-10 01:51 PM 發表

捉這點不停講,明顯是對自己或民族自卑的表現,所以甚至會覺得不懂英語,等於低人一等。

結論是條可憐蟲。
師兄可謂一語中的,KO沒有獨立國格同人格的可憐蟲!

friend? 轉頭整個顏色革命過你嘆!

一個鐘意玩狗一個鐘意食狗

條片幾好笑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]