• 瀏覽: 49,477
  • 回覆: 17
  • 追帖: 3
+54
引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 09:36 PM 發表
【新增短片】人大常委會昨通過將《國歌法》納入《基本法》附件三,港府將以本地立法方式,在港...

吳文遠則引用《義勇軍進行曲》首句歌詞「起來!不願做奴隸的人們」,指港人已取民主多年,「正正就彰顯咗 ...
低B到用三文治掟人嘅準監躉,
佢講嘅嘢有幾高質,
真係班監躉先懂欣賞?

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 11:13 PM 發表

閣下呢d咪叫因人廢言。
啊……原來你欣賞低B準監躉嘅膠論?

引用:
原帖由 moyy 於 2017-11-5 11:44 PM 發表

的確係撈來撈去得個吉,玩乜柒都輸,
掟嘢博出位又衰埋,為有打吓嘴炮囉!
條友講嘅無 point?
一味只懂激動地情緒發洩!

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-6 12:04 AM 發表

我只係客觀中立去睇事情,同係咪欣賞無關

我成日引老毛既言論,唔通你話我又「欣賞」老毛? 笑死
若真係用客觀睇事之態度……就應該譴責準監躉胡亂支持噓國歌等倒亂社會行徑。

引用:
原帖由 PIasticMan 於 2017-11-6 10:11 AM 發表

每年要花成萬億維穩費實有走狗肯話愛國㗎!

http://n2.hk/d/attachments/day_171106/20171106_cf1d0e1f752fd8fab2e7dROO538qzWfh.png

http://n2.hk/d/attachments/day_171106/2017110 ...
所以你愛國?

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-6 10:14 AM 發表

無錢鬼愛國咩
你對自己嘅愛國行為可以完全無隱藏,
應該話你蠢?
定笑你戇九?

引用:
原帖由 skinegg007 於 2017-11-6 08:28 PM 發表
朝令夕改既國家,有咩無可能?
英國定美國?
英國話加入歐元……結果無!
英國簽字加入歐盟……結果最終玩脫歐!

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-6 04:31 PM 發表

但班「愛國人士」又唔講中意既人就返大陸

點解大陸人咁口不對心/言行不一架
無錯,
收錢愛國(係乜國只有閣下先知道)閣下係代表,
開口笑人都要先睇睇自己係乜料?

引用:
原帖由 billy8054 於 2017-11-7 10:54 AM 發表

請問好地地喺條街度邊個位置會聽到國歌?最重係那位性葉嘅智障人士口噏噏當秘笈,人講你就信,人哋為咗擦上面鞋先咁樣講,如果咁都立得到法,大陸大部分市民都已經俾人拉Ø ...
嗰條友係收錢愛(他)國人士,
造謠生亂係佢職責,
就如行人過馬路法例……每日實際會被罰嘅市民少之又少(話明打擊違規過馬路嘅日子除外),
以法規去達到教育市民守法佢唔會提。

引用:
原帖由 tony626 於 2017-11-7 12:02 PM 發表

驚就唔好玩嘢,要玩嘢就唔好驚,搞事要付出代價,班佔中狗話公民抗命,依家咪坐監囉!
嗰啲濕九教授、神棍、已完、某些媒體主持……話過要共同進退㗎,
點知黃絲先生小姐們被呢班友跣鑊甘,
一無所有之餘還要負上牢獄之苦!
說人嗰班賤格兼可恥!
被說嗰班幼稚兼死蠢?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-8 08:44 AM 發表

應該?

唔使應該啦,我生活一定比d自稱奴隸既「愛國人士」好,否則佢都唔使向我發難查啦
有收錢愛(他)國人士做完衰嘢出嚟弦耀美好生活!
呢啲係乜嘢心態?

引用:
原帖由 wwwter68835 於 2017-11-8 10:42 AM 發表

個個做狗都話愛國啦,直得陰徑陰徑
你愛國?

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-8 09:37 PM 發表

咁奴隸係真要無時無刻「讚美」奴隸主既

我係我祖國有一票選我祖國既領導人,我唔like我可以選擇其他人,再唔係我組織政黨自己去 ...
收錢愛國人士有資格笑人咩?

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-9 09:13 AM 發表

又真「愛國人士」又真係有乜資格笑人呢?
只睇到收錢愛國人士用「」呢個圖案一而再再而三笑九人!
想轉移視線都要諗諗自己曾經噏過啲乜?

主題標籤 #梁美芬
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]