• 瀏覽: 49,467
  • 回覆: 750
  • 追帖: 3
+54
不理民生民意破壞法治嗰班,又狗叫民意核心價值?

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 10:05 PM 發表

咁又點?
香港坐牢無阻嚇性,返大陸坐就唔同。應該好多人靜哂

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 11:23 PM 發表

係咩,乜吳生有咁講過咩?不如請你引述吳生所講既原文

你認你係你奴隸咋,咪拉我落水,我可以東家唔打打西家架,再唔中意,我返我祖國食長糧又得
其實你知唔知咩叫祖國?

搞咁多嘢把L咩!中央話事嘅,法就立硬架啦!奏國唱時唔噓咪得囉!又冇人叫你一定要唱埋一份,咪摺埋一邊等開波囉!
無論你搞乜,香港都係中國架啦,越搞得多咪越衰,搞到遲d每家每戶都要掛埋張毛主席嘅相喺屋企咪仲慘!收皮啦唔該!

現實就係:香港就係共產黨主場,鍾意就留低,唔鍾意都無人阻你走,至於搞彎party....後果明顯啦

國旗法,大陸有法這樣嘢嗎,共產黨的官就是法,還是無法無天,你香港得吳得啊,國旗法,法佢老母

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-5 09:36 PM 發表
【新增短片】人大常委會昨通過將《國歌法》納入《基本法》附件三,港府將以本地立法方式,在港...

吳文遠則引用《義勇軍進行曲》首句歌詞「起來!不願做奴隸的人們」,指港人已取民主多年,「正正就彰顯咗 ...
立咗法之後最緊要記得噓.... 唔噓正仆街

大清已亡乜歷史都挖墳,時代仲需要發展嘛(不過,明眼人都知道呢班人5希望香港有得發展)

一條廢柴垃圾,可以不理!

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-6 12:35 AM 發表

奇怪,乜淸楚歷史就等於「愛共人士」?有乜關係呢? 笑死
你唔愛又點會知咁多嘢
我一d都唔知,所以我一d都唔愛共
呢d人就愛共啦

引用:
原帖由 kglam98 於 5/11/2017 21:36 發表
【新增短片】人大常委會昨通過將《國歌法》納入《基本法》附件三,港府將以本地立法方式,在港...

吳文遠則引用《義勇軍進行曲》首句歌詞「起來!不願做奴隸的人們」,指港人已取民主多年,「正正就彰顯咗 ...
快d移民啦……仆x'

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-11-6 08:31 AM 發表

哦!乜知就表示「愛」呀?笑死

咁每個「愛國人士」一定知好多日本侵華既事,咁你話班「愛國人士」係愛日本呀?笑死: ...
唔愛你又點知呢

國歌,我真係唔識唱

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]