• 瀏覽: 9,343
  • 回覆: 153
+14
跑 馬 都 要 肅 立 ?唔那係呀,無人噓咪算囉,真係比個班雜種害死

活在中國領土之上, 當然要學習尊重中國的規則吧... 尊重國旗國歌是基本常識吧...

正常不過。。提醒香港人你們也是有國家的

引用:
原帖由 motivation 於 2017-11-2 04:33 PM 發表
奏國歌時要站立係國際標準,有什麼問題?
同意,所有黃絲垃圾

世界標準任何國家國歌奏起觀眾定必起立代表尊重,係香港啲小學雞唔識禮儀啫!港𤌴學識少見識少係咁㗎啦!

引用:
原帖由 hwwong 於 2/11/2017 17:15 發表
活在中國領土之上, 當然要學習尊重中國的規則吧... 尊重國旗國歌是基本常識吧...
國旗或者國歌要尊重,不論自己或者其他國家的。

但要唔要立法強制市民行動...我就有保留,應討論下,果條仲係內地法。

要加內地法入基本法,應是緊急時期才用。

李飛好似唔多熟香港權勢治港關係等,咁樣直接的強硬言論(要香港收入教育內容內)似被人放上台,唔知到晶要唔要律戰書出面收科?

引用:
原帖由 levelone 於 2/11/2017 17:55 發表
李非: 連馬都要出場站立,唔準帶口罩,違者被DQ
如果銀行匪徒打劫,大叫全部人坐下手放頭上,但到時國歌播出,要企直定係坐下?

馬會會無端端播國歌...........

亂播國歌都要罰啦............

引用:
原帖由 richardli008 於 2/11/2017 17:59 發表
世界標準任何國家國歌奏起觀眾定必起立代表尊重,係香港啲小學雞唔識禮儀啫!港𤌴學識少見識少係咁㗎啦!
差人追賊快捉到時,賊人拎出部機播放國歌,咁差人要唔要企定定?

引用:
原帖由 motivation 於 2017-11-2 04:33 PM 發表
奏國歌時要站立係國際標準,有什麼問題?
應該規定所有大型演唱會開場時都要唱國歌 !

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]