• 瀏覽: 44,428
  • 回覆: 230
  • 追帖: 2
+19
引用:
原帖由 共富黨 於 2017-10-23 07:36 AM 發表
田灣淪陷
大陸人自己坐車入去襯?咪又係有港狗呃鳩大陸人去劏。

引用:
原帖由 共富黨 於 2017-10-23 07:36 AM 發表
田灣淪陷
找毛猛淨來趕客啦,牠最叻.

有咩咁好食要排曬隊?

引用:
原帖由 十字軍 於 2017-10-23 08:09 AM 發表

以前香港冇大陸遊客一樣生存到!大陸遊客只係滿足周大福同SaSa等幾個行業!卻換來七百萬人的不方便!
被人叫做井底之蛙也不是無道理

樓主太黑心

人氣旺咪幾好,冇人來香港冇生意員工失業就仆街啦!

引用:
原帖由 opclk99 於 2017-10-23 08:18 AM 發表

依家D人偏激到上晒腦,
有統計香港95%人係大陸移民,
只係年代先後,
我死鬼老豆都係6幾年游水黎香港,
我係香港出世幾廿年都唔會鳩吹本地人,
反而b死儬仔仲鳩吹自己本地人,
新界原居 ...
呢班人個世界就得個井咁大

吓?排隊都吊?人客多又吊?
香港人排隊攞新股表格一樣阻左成條街,又唔見有人吊?

好多人好能蠢又黑心又無知

引用:
原帖由 hinfan 於 2017-10-23 08:19 AM 發表

尊貴嘅香港人出到外地咪一撚樣。
跟團其實都好慘,貼錢買難受,比人當狗咁

引用:
原帖由 benho118 於 2017-10-23 08:05 AM 發表
喱啲係管理嘅問題。人生路不熟,梗係喺埋一齊等你安排,關啲遊客乜事喱。
你哋班契弟去到外國咪一撚樣,多鳩餘。
正解!以前香港人去曰本一樣掃曬人地D奶粉!走水貨!結果日本人照做你生意,又行貨丶又水貨!滿足晒港人要求

引用:
原帖由 hermanherman 於 2017-10-23 07:27 AM 發表
香港已無生產創造本領, 只得炒賣, 既然仍有遊客來花錢,包容下啦!
你屋企附附近搞搞成咁,你就唔會話包容喇,針唔拮到肉唔知痛,盲撐

引用:
原帖由 本人值得擁有 於 2017-10-23 08:55 AM 發表

被人叫做井底之蛙也不是無道理
Agree x 2
D傻仔話以前冇大6人又生存到...
我只係話以前李+X都係啤膠佬,
以前KwunTong工業區工業好快達,
以前我老豆開製衣廠都好快達.........
可以返以前就好勒.......

引用:
原帖由 amma18 於 2017-10-23 07:58 AM 發表

做人點解可以咁黑心嘅呢?
你覺得佢係人咩?我仲以為有隻狗係度吠。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]