• 瀏覽: 44,449
  • 回覆: 230
  • 追帖: 2
+19
田灣有幾間酒店?

好似一堆蟑螂咁,點趕都吾會完!

引用:
原帖由 James.Bond 於 2017-10-23 06:15 AM 發表
最好巴士失事, 剷埋去一鑊熟
做人點解可以咁黑心嘅呢?

港人去到韓國、台彎…又咪一能樣…排隊等食!

到樓主做老闆就知啦一陣無生意又話無諗辦法幫啲小租戶啊想創業既市民,針又邊有兩頭利架

樓主講得出希望有車炒埋去,證明香港是沒有希望了

喱啲係管理嘅問題。人生路不熟,梗係喺埋一齊等你安排,關啲遊客乜事喱。
你哋班契弟去到外國咪一撚樣,多鳩餘。

引用:
原帖由 James.Bond 於 2017-10-23 06:15 AM 發表
內地旅客的身影,竟然出現於香港仔的田灣?有網民拍下逾百名內地客,在黑夜裏塞滿行人路及馬路的情景,附近的居民被迫繞道而行,

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171017/photo/bkn-20171017165252337-1017_00 ...
咁嘅說話都講得出最好你屋企人在埸巴士剷埋去

樓主咩心態?好多都吾鐘意大陸人,但吾代表想佢地俾車撞心,

引用:
原帖由 hermanherman 於 2017-10-23 07:27 AM 發表
香港已無生產創造本領, 只得炒賣, 既然仍有遊客來花錢,包容下啦!
以前香港冇大陸遊客一樣生存到!大陸遊客只係滿足周大福同SaSa等幾個行業!卻換來七百萬人的不方便!

如果獨立左就唔好攪旅遊業啦!
農耕啦

引用:
原帖由 sing2046 於 2017-10-23 07:58 AM 發表
港人去到韓國、台彎…又咪一能樣…排隊等食!

在你識得講排隊。

引用:
原帖由 十字軍 於 2017-10-23 08:09 AM 發表

以前香港冇大陸遊客一樣生存到!大陸遊客只係滿足周大福同SaSa等幾個行業!卻換來七百萬人的不方便!
以前喎!以前你光飲奶都生存到,而家得嗎?

引用:
內地旅客的身影,竟然出現於香港仔的田灣?有網民拍下逾百名內地客,在黑夜裏塞滿行人路及馬路的情景,附近的居民被迫繞道而行,

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171017/photo/bkn-20171017165252337-1017_00 ...
禁撚黑心既,樓主,收下你把死人口啦

引用:
原帖由 doa3man 於 2017-10-23 07:36 AM 發表

呢個問題係香港政府做成架,全部都係政府領導出來,市民唔想
乜撚你都賴政府架啦,自己柯屎吾出都關政府事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]