• 瀏覽: 6,110
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
+3
加泰公投決定獨立,完全符合民主原則及人民期望。
但由投票日開始西班牙政府暴力對付加泰人民到現在要解散加泰政府,由始至終美國佬一個屁都冇放過,由此可見美國的民主自由的尺度有多大不同。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-10-22 07:49 PM 發表

咁就即係唔夠強硬

既然要接管,就不應該再有自治政府呢回事,要與其他省份體齊先係真正由中央管治

加泰既然玩大,中央就應該將佢一鋪清袋
呢度係有小小複雜. 估計係西班牙政府考慮到太強硬的話, 挑起反應太大, 到時加泰全區暴亂又係煩; 所以而家行中間路線, 獨就肯定唔會比佢獨, 管治權亦 "暫時" 收番, 等佢幾個月後選好就還番自治權, 以免民眾反應太大. 但到時唔還, 或者用手段派一班傀儡做自治政府都唔奇.

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-10-22 09:54 PM 發表
睇人投票投泛民就知........

叫得愈誇張,做得愈出位,愈特別,就愈有智障支持.......

做得愈激烈,愈係英雄.......

似長毛呢d撚樣,咪萬千傻hi寵愛在一新羅.......

如鄭狗議員講,大眾係白痴~~
泛民佢地自己都深 ...
冇錯. 政棍們自己心中有數. 乜野為民主為公義, 口號而已.

N年前王晶同星爺的鹿鼎記已諷刺緊呢樣野:
https://www.youtube.com/watch?v=8Q11Mz11M7I

引用:
原帖由 chungalex78 於 2017-10-23 05:56 AM 發表

黃絲看不見
佢地啟動哂選擇性失明技能, 唔入來了.

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2017-10-23 11:38 AM 發表
如WC盲毛一樣,以為港獨後,咩都無變

先唔夠中國打九你, 香港獨立後,成為正式既國家,香港所有生意呀,合約呀,要再簽過
都唔知幾多系為中國市場系香港設公司既企業會離場, 就係尼段時間,香港都唔知要餓死幾多人
直正 ...
冇錯. 香港自己只係得果七百幾萬人. 如果只係得七百萬客戶的市場, 對跨國大公司來講吸引力只係一般. 好多跨國公司來香港, 其實就係為左打入大陸市場. 如果香港獨立後, 就冇左呢個作用, 跨國公司肯定會大規模搬去其他大陸城市.

引用:
原帖由 快樂榮 於 2017-10-23 09:22 PM 發表
加泰公投決定獨立,完全符合民主原則及人民期望。
但由投票日開始西班牙政府暴力對付加泰人民到現在要解散加泰政府,由始至終美國佬一個屁都冇放過,由此可見美國的民主自由的尺度有多大不同。
美國已經唔係第一次咁樣雙種標準. 國際政治, 一向都係利益行先. 咩野民主公義, 普世價值, 只係用來昆傻仔的口號.

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-10-21 02:24 PM 發表

去唔到咁遠啦。香港今日宣布獨立,解放軍最遲明天入港,香港成為廣東省香港市。
不用搞甘多,就食無食水中國食品就未解決...

港毒撚其實只想搞亂香港搵著數啫,班柒頭仆街嗌下口號又收錢不知幾撚過引

引用:
原帖由 新丁2015 於 2017-10-29 09:51 AM 發表
港毒撚其實只想搞亂香港搵著數啫,班柒頭仆街嗌下口號又收錢不知幾撚過引
都係. 港毒L 們自己都講唔出可以點去港獨.

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-10-21 10:02 發表
港獨友係時候醒下.
小弟想寫下泰隆尼亞
不過樓主已經寫左
謝謝

順便講下
所謂獨立公投
如果無國家本身支持
只會係死路

除非好似克里米亞咁

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-10-29 11:22 AM 發表

小弟想寫下泰隆尼亞
不過樓主已經寫左
謝謝

順便講下
所謂獨立公投
如果無國家本身支持
只會係死路

除非好似克里米亞咁
冇錯. 本身冇條件的話, 攪乜公投, 公投結果係點, 都係多餘.

今日最新消息, 話加泰帶頭攪獨立果條四眼佬已經著草去左比利時.

宣布獨立後「走路」?加泰主席抵布魯塞爾 或尋求政治庇護https://www.hk01.com/國際/129600/宣布獨立後-走路-加泰主席抵布魯塞爾-或尋求政治庇護

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-10-31 10:53 AM 發表

冇錯. 本身冇條件的話, 攪乜公投, 公投結果係點, 都係多餘.

今日最新消息, 話加泰帶頭攪獨立果條四眼佬已經著草去左比利時.

宣布獨立後「走路」?加泰主席抵布魯塞爾 或尋求政治庇護 ...
有睇呢段新聞,這就更加證明西方國家以利益為大前提,基本無視什麼民主,最緊要有著數,更加章顯民主係西方國家嘅洗腦工具及打壓異己嘅武器

見到加泰條四眼佬著草, 就令我諗起我幾年前講過:

想攪港獨, 首先要學游水. 因為港獨完, 唔洗幾日就要著草. 坐船仔去東南亞, 識游水以防萬一會好d!

泛民聲明:沒有港獨
維權人士:689搞港獨
本土精英:香港自族

引用:
原帖由 ibmha6 於 2017-10-31 11:19 發表
有睇呢段新聞,這就更加證明西方國家以利益為大前提,基本無視什麼民主,最緊要有著數,更加章顯民主係西方國家嘅洗腦工具及打壓異己嘅武器
西方的雙重標準:科索沃以及加泰隆尼亞(未計伊拉克的庫爾德斯坦)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]