• 瀏覽: 68,352
  • 回覆: 677
  • 追帖: 10
+23
引用:
原帖由 collinsfuk 於 2017-10-21 07:12 AM 發表
重點後渣打,有鬼用, 去7仔入錢同去銀行按有幾大分別哎
7仔會方便啲

引用:
原帖由 必佬 於 2017-10-20 10:39 PM 發表
原來香港支付寶要充值咁落後
我都係充值算。因為我唔想比啲私人資料同信用卡資料比馬雲同大陸

引用:
原帖由 cyrusp 於 2017-10-21 07:33 AM 發表
八達通食得屎,除左搭車都好少用
買野付款都好多人用

引用:
原帖由 love999years 於 2017-10-21 08:51 AM 發表

我都係充值算。因為我唔想比啲私人資料同信用卡資料比馬雲同大陸
7仔入錢都好方便

多D選擇

大勢所趨,係人都想所有日常野都放晒入電話功能上,城市人無電話和上網已經唔得.乜卡都無用.

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2017-10-20 03:21 PM 發表
支付寶宣布,旗下電子錢包支付寶HK今日起新增P2P轉賬功能,用戶可直接透過平台轉賬予其他用戶。

集團指,用戶需先下載最新版的支付寶HK,登入應用程式後,點擊「掃一掃」,然後掃描收款方的QR code及輸入轉賬金額 ...
香港為什麼會落後,就係因為香港人自以為思想好前衛其實係十分之落後,成日話私隱問題,你用緊八達通同埋信用卡咪一樣,成日唔承認自己落後就一定唔會有進步

引用:
原帖由 goldmanzpj 於 2017-10-20 07:39 PM 發表
大陸支付寶都不能信用卡P2P
看錯。

支付寶hk 可不可以用來搭港鐵和巴士, 未來高鐵支不支援

超方便

引用:
原帖由 cnn00 於 2017-10-21 08:41 AM 發表

信用卡係貪佢唔使由自己比錢先,有信用額,暫時未能代替
支付寶也有螞蟻花唄,就是信用卡功能

沒綑定銀行咭。都係半成品。。少用。。

不寒而慄

【Now新聞台】有報道指,內地的監管機構希望入股騰訊和阿里巴巴集團旗下的優酷土豆等科技公司。

《華爾街日報》引述接近企業的消息人士指,內地的互聯網監管機構已經討論過入股騰訊、微博以及阿里巴巴旗下優酷土豆的百分之1股權,監管機構並希望於這些企業的決策上扮演直接的角色。

報道指部分公司私底下表示它們對此感到不安。

我 Chartered 無戶口
即是要預先入$
同現時Octopus扣信用卡遲些比$兼有積分差好遠

支付寶HK 可否在國內消費先
上面話好的人可否解答一下 ?
有乜方便?

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2017-10-20 03:26 PM 發表
用信用咭支付比別人都可以嗎?  過比朋友可以嗎?  夾埋套現信用卡可以嗎?
理應P2M先得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]