• 瀏覽: 26,098
  • 回覆: 337
  • 追帖: 3
+10
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-10-21 01:20 PM 發表

唔好講咁遠;港澳、西藏、新彊是如何得來??
因古代西藏不安份做個好鄰國,經常侵犯中國,所以被征服。

好多崇日L都養狗, 然後帶狗週街痾屎痾尿.
尿就係咁二擠啲水上去, 屎就基本上必定執唔清, 週街都是"剩屎" 、"剩尿".

既然咁崇日, 咁強迫症潔癖, 唔好養狗啦!

不過, 我知崇日L是雙重標準, 真心只係拓日本人大腳, 邊到真係真心學日本強迫症潔癖丫.

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-10-21 11:23 AM 發表

清潔唔啱?唔通穢精才啱?!
香港政府養大班食環控煙辦哂氣,坐房時間多,領展商場範位,屋邨公園禁煙區四圍有人食煙,行人路上四圍煙頭,政府班人逗人工唔巡查,甚少,幾乎從未見執法,變相縱容煙民。

引用:
原帖由 leehoq 於 2017-10-20 02:05 PM 發表
雖然不喜歡日本人,但人家好既一面絕對值得學習.
莫說是中國人,其實HK人亦好不了多少.
黃絲漢奸

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-10-21 13:36 發表
藏人侵略中土??

無學過歷史啊?知唔知道唐朝
文成公主點解要遠嫁老西藏王?
就係因爲西藏入侵打贏唐朝大兵,
唐朝無計,只好送嫩公主給老藏王和親,
即係賣女求安,唔通你以爲人D鍾意玩老少配忘年戀啊?

引用:
原帖由 zjx 於 2017-10-21 02:00 PM 發表

無學過歷史啊?知唔知道唐朝
文成公主點解要遠嫁老西藏王?
就係因爲西藏入侵打贏唐朝大兵,
唐朝無計,只好送嫩公主給老藏王和親,
即係賣女求安,唔通你以爲 ...
有說文成公主唔係真王室,宮女當公主呃吐蕃王。

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-10-21 14:06 發表
有說文成公主唔係真王室,宮女當公主呃吐蕃王。
公主先係人,唔係公主就唔系人?
公主先有人生,有夢想,有追求?
唔係公主,只係普通人,就無人生無夢想無追求?

引用:
原帖由 zjx 於 2017-10-21 02:11 PM 發表

公主先係人,唔係公主就唔系人?
公主先有人生,有夢想,有追求?
唔係公主,只係普通人,就無人生無夢想無追求?
以前中國人係咁諗。 唔係邊有妹仔一詞。

引用:
原帖由 leehoq 於 2017-10-20 02:05 PM 發表
雖然不喜歡日本人,但人家好既一面絕對值得學習.
莫說是中國人,其實HK人亦好不了多少.
香港人好好多

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-10-21 14:24 發表

以前中國人係咁諗。 唔係邊有妹仔一詞。
你係咁諗,唔等於人D都咁諗,
更唔等於古代唐朝人會係咁諗。

有禮貌

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-10-21 01:36 PM 發表

藏人侵略中土??
最好笑上年瑞午節人地維吾爾族人要禁食,中國官員逼人守齋期食糭,人地都唔知屈原係乜水。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]